BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYaptırımlar Rus petrolünün dengesini bozdu----

Yaptırımlar Rus petrolünün dengesini bozdu

Yaptırımlar Rus petrolünün dengesini bozdu
13 Temmuz 2023 - 06:50 www.finansgundem.com

Rus petrolü için yapılan indirimler, 25-30 dolarla zirveye çıkmasının ardından yaklaşık yüzde 87 geriledi. Hindistanlı alıcıların, fiyatlarda düşüşün sürmesi halinde yakında Rus petrolünde indirimden tamamen yoksun kalabilecekleri öngörülüyor

“Yaptırımlar sonrası Rus petrolü için 25-30 dolarlık indirimler geçmişte kaldı. Dünya petrol fiyatlarıyla Rus petrolü arasında artık en fazla 4 dolarlık fark oluyor.” Hindistan basını bu konuya dikkat çekti.

The Times of India’nın haberine göre, Rus petrolü için yapılan indirimler, 25-30 dolarla zirveye çıkmasının ardından yaklaşık yüzde 87 geriledi.

RUS PETROLÜNDE İNDİRİM SON BULABİLİR

Sektör temsilcilerine dayandırılan haberde, satıcıların, Rus petrolünün Brent petrolüyle olan fiyat farkını kapatmak ve Batı’nın koyduğu tavan fiyatı uygulamasını delmek için nakliye fiyatlarından feragat ettikleri belirtildi.

Hindistanlı alıcıların, fiyatlarda düşüşün sürmesi halinde yakında Rus petrolünde indirimden tamamen yoksun kalabilecekleri öngörülüyor.

Rus petrolünde indirimlerin azalmasının temel nedeninin, son dönemde dünya genelinde petrol fiyatlarının gerilemesi olduğu, tanker fiyatlarındaki düşüşün de bunda etkili olduğu belirtiliyor.

Hindistan’ın petrol ithalatında Rusya’nın payı bugün yüzde 40 seviyesinde.  Ukrayna operasyonunun başında ise bu oran yüzde 2’nin altındaydı.

Pakistan, Rus petrolünün ödemesini yuan ile yapacak

 

Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına devam edilecek

 

Kazakistan 250 bin ton Rus petrolü sevk edecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)