BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPetrol geliri hangi bankada toplanacak?----

Petrol geliri hangi bankada toplanacak?

Petrol geliri hangi bankada toplanacak?
30 Aralık 2013 - 07:10 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrol gelirlerinin hangi bankada toplanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu

Enerji Bakanı Yıldız, Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden ihracı için Bağdat ve Erbil’in anlaşmaya çok yakın olduklarını açıkladı. Yıldız, “Halkbank’ın içinden geçtiği durum süreci etkilemeyecek” dedi.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye petrol sevkiyatının başlamasına sayılı günler kala petrol gelirlerinin hangi bankada toplanacağına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Vatan'dan Ufuk Şanlı'nın haberine göre, kulislerde bir süredir İran’la yapılan petrol ve doğalgaz ticaretine de aracılık yapan Halkbank’ın üç kamu bankası arasında en güçlü aday olduğu konuşuluyordu. Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın da Kuzey Irak’ta şubeleri bulunuyor.

400 bin varile çıkacak

Enerji ve Tabii Bakanı Taner Yıldız, dün yaptığı açıklamada ilk kez Halkbank’ın adını kullanırken, “Banka hesapları ile ilgili tartışma var. Halkbank’ın içinden geçtiği durum bizim bu süreci etkilemeyecek. Halkbank’ın kurumsal olarak etkilendiği bir süreç değil. Yine normal bankacılık faaliyetleri ile birlikte kamu bankasındaki mevduatı Irak’lı kardeşlerimize sunacağız. Yol haritamızda değişiklik yok” dedi.

Elektrik Dağıtıcıları Derneği’nin (ELDER) Kayseri’de düzenlediği toplantıda konuşan Yıldız, Kuzey Irak’tan gelen petrolün önce Silopi sonra Ceyhan’da depolanacağını, Merkezi Irak Hükümeti’nin 1 varil petrol dahi geçse haberdar olacağını söyledi. Yıldız, şunları kaydetti: “300 bin varille başlayan 400 bin varille devam edilecek bir transfer olacak. Merkezi yönetimin tayin edeceği bir gözetmen ile buradaki miktar tespit edilecek. Şeffaflıktan alacağımız güçle beraber Irak’ın petrolleri dünya pazarlarına açılmış olacak. Önemli olan bu kararın verilmiş olması.”

Dağıtıcılar vergi rekortmeni olur

ELDER Başkan Yardımcısı Yaşar Aslan, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirmelerin ardından vergi rekortmeni olacağını söyleyerek, “2014 yılında dağıtım şirketlerinin ödeyecekleri vergileri takip edin. 1 milyar liradan az vergi ödeyen çıkmaz. Her şirket bulunduğu bölgede vergi rekortmeni” dedi.

Ortalama fatura elektrikte 35 TL

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye’deki 35 milyon elektrik abonesinin ortalama 35 lira civarında elektrik faturası ödediğini kaydederek, “Bu bedel iletişim bedellerinin dörtte biri. Ancak elektriğe ödenen fatura sürekli gündemde. Talihsizliğimiz bu algı yönetimini yapamamış olmamız” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)