BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol fiyat tavanı Rusya'nın bütçesine darbe vurabilir----

Petrol fiyat tavanı Rusya'nın bütçesine darbe vurabilir

Petrol fiyat tavanı Rusya'nın bütçesine darbe vurabilir
27 Aralık 2022 - 14:22 www.finansgundem.com

Petrol fiyat tavanının devlet maliyesini vurabileceği Moskova tarafından kabul edildi. Rusya Maliye Bakanı Siluanov, "Petrol fiyat tavanı Rusya'nın 2023 bütçe açığını genişletebilir" dedi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, petrol fiyatı üst sınırı ihracat gelirini sıkıştırırken Rusya'nın bütçe açığının 2023'te planlanan GSYH'nın %2'sinden daha büyük olabileceğini bildirdi.

Bakanın yorumları, Rusya'nın askeri kampanyayı finanse etme kabiliyetini sınırlamak amacıyla G7, Avrupa Birliği ve Avustralya tarafından 5 Aralık'ta dayatılan varil başına 60 dolarlık üst sınırın gerçekten de devlet maliyesini vurabileceğinin Moskova tarafınden net bir şekilde kabul edildiğini gösterdi.

Rusya geçen hafta, ham ve rafine ürünlerindeki tavan fiyatların gelecek yılın başlarında petrol üretimini %5-7 oranında azaltabileceğini bildirdi. Ancak kesintiler ne kadar derin olursa olsun Siluanov, ihtiyaç duyulduğunda borç piyasalarına ve ülkenin kötü gün fonuna dokunarak harcama taahhütlerinin yerine getirileceğini söyledi.

Siluanov, "Daha büyük bir bütçe açığı mümkün mü? Gelirler planlanandan düşükse bu mümkün. Gelecek yıl riskler neler? Fiyat riskleri ve kısıtlamalar." dedi.

Novak'tan tavan fiyat tepkisi

 

AB'de anlaşma tamam: Doğal gaz tavan fiyatı 180 euro

 

AB ülkeleri 'gaza tavan fiyat' için toplandı

 

AB ülkeleri gaza uygulanacak tavan fiyatta anlaşamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)