BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Peskov: Amerikan merkezli dünya sona eriyor----

Peskov: Amerikan merkezli dünya sona eriyor

 Peskov: Amerikan merkezli dünya sona eriyor
02 Aralık 2023 - 14:56 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı’nın basın sözcüsü Dmitry Peskov, "Dünya, ABD’den daha fazla çeşitliliğe sahip. Bu nedenle, Amerikan merkezli dünya sona eriyor ve uluslararası ekonomik ilişkilerde çeşitlilik dönemi başlıyor.” dedi


Rusya Devlet Başkanı’nın basın sözcüsü Dmitry Peskov, Kremlin’in Rusya’ya yönelik yaptırımların önümüzdeki yıllarda devam edeceğinden şüphe duymadığını ifade etti. Ayrıca, Amerikan merkezli dünyanın sona erdiğini ve uluslararası ekonomik ilişkilerde çeşitlilik döneminin başladığını belirtti.

Financial Times’ın haberine göre, ABD’nin Enerjiden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Pyatt, daha önce yaptığı açıklamada Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının “önümüzdeki uzun yıllar boyunca” sürdürülmesi gerektiğini belirtmişti. Pyatt ayrıca, Washington’un bu on yılın sonuna kadar Rusya’nın petrol ve doğalgaz gelirlerini yarıya indirmeyi hedeflediğini ifade etmişti.

Peskov, açıklamaları öğrenip öğrenemediği ve bu tür önerilere verilen tepkinin ne olduğu ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

Dürüst olmak gerekirse bu açıklamayı henüz görmedim, ancak söyledikleriniz doğruysa, ilk olarak bu yaptırımların yıllarca süreceğinden hiç şüphemiz yok. Sayın temsilcinin açıklamaları olmadan da bunu zaten biliyorduk ve çizgimizi buna dayandırıyoruz. Ayrıca ABD’nin Rusya’ya baskı yapmaya devam edeceğinden de şüphemiz yok, buna uluslararası ticari ve ekonomik ilişkiler sisteminin tamamına baskı yapmak da dahil, esasen bu ilişkilerin mevcut formatını yok etmek de dahil.

Kremlin sözcüsü, bu adımların Rusya’nın ekonomisine baskı kurmaktan başka bir şey olmadığını vurgulayarak, Kremlin’in politikalarını bu tür girişimlere karşı belirlediğini belirtti.

Peskov şunları söyledi: “Ancak belki de şunu eklemeliyiz ki, ABD büyük bir ekonomi olabilir, ancak dünya ekonomisi sadece ona bağlı değil. Çin gibi ABD’yi yakalamaya çalışan diğer ekonomiler ve enerji ihtiyaçları olan büyüyen pazarlar da var. Dünya, ABD’den daha fazla çeşitliliğe sahip. Bu nedenle, Amerikan merkezli dünya sona eriyor ve uluslararası ekonomik ilişkilerde çeşitlilik dönemi başlıyor.”(Gazetemru)

Rus turistlerin gözdesi Finlandiyalı mağaza iflas etti

 

Rusya yeniden AB'nin en büyük 5 tahıl tedarikçisi arasında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)