BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya yeniden AB'nin en büyük 5 tahıl tedarikçisi arasında----

Rusya yeniden AB'nin en büyük 5 tahıl tedarikçisi arasında

Rusya yeniden AB'nin en büyük 5 tahıl tedarikçisi arasında
02 Aralık 2023 - 14:51 www.finansgundem.com

Rusya, bir buçuk yıl aranın ardından tekrar Avrupa Birliği’nin en büyük beş tahıl tedarikçisi arasına katıldı.

Rusya, geçen yıl mart ayından bu yana yapılan maksimum düzeydeki tahıl alımlarının ardından bir buçuk yıl aradan sonra tekrar Avrupa Birliği’nin en büyük beş tahıl tedarikçisi arasına geri döndü.

Eylül ayında Avrupa Birliği, Rusya’dan yapılan tahıl ithalatını aylık yüzde 22 ve yıllık olarak on kat artırarak 180 bin tona çıkardı. Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’nin Eurostat verilerine dayanan analizine göre, bu rakam, Mart 2022’den bu yana kaydedilen en yüksek seviye olup Rusya’nın Avrupa Birliği içindeki en büyük dördüncü tahıl ihracatçısı konumunu sağladı.

Birlik içinde için temel ithalat kaynağı Ukrayna oldu. Bu kaynaktan gelen tedarikler aylık olarak yüzde bir artarken, yıllık olarak ise tersine bir eğilimle, 1,2 milyon tona kadar yani dörtte bir oranında azalış gösterdi.

İkinci sırada Brezilya yer alıyor ve Eylül ayında aylık bazda tahıl ihracatını 1,8 kat artırarak, gönderim miktarını 1,1 milyon tona çıkardı. Lider üçlüye Türkiye de katıldı; Türkiye, AB’ye aylık yüzde dört artışla 204 bin ton tahıl gönderdi. Beşinci sıradaysa satışları üçte bir oranında azalan ve 139 bin ton tahıl gönderen Kanada bulunuyor.(Gazetemru)

Rusya'nın tahıl üretimi 151 milyon tonu aştı

 

ABD'den Rusya'nın enerji gelirlerini düşürme planı

 

Rusya tahıl ihracatını yasaklayabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)