BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPera'nın gözde binasına kimler talip?----

Pera'nın gözde binasına kimler talip?

Pera'nın gözde binasına kimler talip?
01 Aralık 2014 - 11:01 www.finansgundem.com

İstanbul Sanayi Odası'nda bugünlerde ihale heyecanı var. İhale için sona yaklaşıldı...

Türkiye'nin en büyük sanayicilerinin temsil edildiği İstanbul Sanayi Odası'nda bugünlerde ihale heyecanı var. Bilindiği üzere İSO, tarihi Pera bölgesinin en yüksek katlı binası olan Odakule'nin sahibi. Galatasaray ile Tünel arasında bulunan bina, 1976 yılından bu yana kullanımda. Toplam 15 bin 180 metrekare kapalı alana sahip olan bina 23 katlı. Bölgedeki en yüksek bina olması nedeniyle İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve içine alan tarihi yarımada manzarasıyla eşsiz bir konumda. Binada İSO'nun bazı birimleri ile kiracıları var. Oda'nın her ay yapılan meclis toplantıları da bu binada gerçekleştiriliyor.

Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO yönetimi, meclis üyelerinden yetki alarak eylül ayında Odakule'nin üst kullanım hakkını ihale yoluyla 33 yıllığına satmaya karar verdi. İhale için sona yaklaşıldı. 22 Kasım'da ihale bilgi odası kapandı.

Para Dergisi'nin haberine göre, teklifler 3 Aralık 2014 tarihine kadar toplanacak. 10 Aralık'ta ise İhale Komisyonu taliplilerle açık artırma usulü pazarlık yapacak. Bu değerli binaya ilgi fazla olmuş. Koç Grubu dahil birçok yerli grubun teklif verdikleri belirtiliyor. Ayrıca Amerikalı ve Alman grupların da binanın üst kullanım hakkını almak için ihaleye hazırlandıklarını öğrendik. Gizlilik anlaşması nedeniyle İSO yönetimi ve talipliler ser verip sır vermiyorlar. Bu arada İSO yönetiminin Tepebaşındaki yönetim merkezini de değerlendirmek istediği biliniyor. Hatta şimdiden İSO için yeni bir yönetim binası arayışına başlandığı bize gelen bilgiler arasında. Haliç-Sütlüce bölgesinde bir bina için pazarlıklara başlanmış. Pazarlığın en geç 2015 yılı içinde sonuçlanması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)