BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPatronlar tam kadro oradaydı----

Patronlar tam kadro oradaydı

Patronlar tam kadro oradaydı
26 Haziran 2013 - 09:38 www.finansgundem.com

Cizre'de dün gerçekleştirilen TÜSİAD panelinde patronların gündeminde ne vardı?

Türk ekonomisine yön veren isimler Cizre’ye barışa destek ve yatırıma hazırlık çıkarması yaptı. TÜSİAD, öncelikle Güneydoğu’ya bir yatırım ofisi kuracak. Cizreli TÜSİAD üyesi Tarkan Kadooğlu, Cizre’de Nuh’un gemisinin karaya oturduğu yerde yeni bir sayfa açma çağrısı yaptı.
TÜSİAD’ın Cizre’deki zirvesinde konuşmalardan sonra yuvarlak masa toplantısı ve ardından panele geçildi. Bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesine yönelik görüşlerin dile getirildiği panelde, çözüm süreci ile birlikte yatırımların misli ile artacağı ifade edildi. Panelistlerin konuşmaları özetle şöyle:
-  Mustafa Koç (Koç Holding):
“Bizi Doğu’ya özgün misafirperverlikle ağırladığınız için şükranlarımı sunuyorum. Biz grup olarak halen otomotiv ve beyaz eşya bayilerimizle, servislerimizle, banka şubelerimiz, perakende ve Batman’daki rafinerimizle hizmet etmeye devam ediyoruz.
6. bölge teşvik kapsamında bölgenin potansiyeli göz ardı edilemez. Bunu da çok ciddi yakından takip edeceğiz. Bunun ilk şartı barış sürecinin kalıcı olmasıdır.”
-  Güler Sabancı (Sabancı Holding):
“Sevgili Cizreliler, Şırnaklılar, bölgenin fedakâr, bir o kadar dürüst çalışkan insanları bizi ne güzel karşıladınız, sağolun. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarıma, TÜSİAD’a bir kez daha gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Zamanında, yerinde, doğru zamanda, doğru yerde durmak TÜSİAD’a yakışır. Bugün de öyle bir yerdeyiz.
Sabancı Vakfı olarak kadın ve kız çocukları için çok çalışıyoruz. Şubat ayında çocuk gelinleri ile ilgili önemli bir rapor önüme geldi. 18’inden önce kızlarımız okula gidemiyor evleniyorlar. Bakıyorum, bölgede daha fazla. O nedenle ben bu sürece barış ve kardeşlik süreci diyorum. Bu bölge uçacaksa kızları okutacaksınız. Bugün burada sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyarken hepinizin yüreği ile bu bölgenin insanları, önce siz güvenip yatırım yapacaksınız, sizin güveniniz bizim güvenimizdir.”
-  Nihat Özdemir (Limak Holding):
“Bölgede doğup büyüdüm, batıda kazandım. Kazandıklarımın önemli bölümünü kendi bölgeme getirdim. Çözüm süreci çok önemli başlangıçtı, iyi başladık, iyi gidiyor. İnanıyorum ki Türkiyemiz zoru geride bıraktı. Önümüzde güzel günler var. TÜSİAD tam zamanında, tam gününde  bu toplantıyı düzenledi. Hepimiz yatırım yapmanın heyecanı içindeyiz. İşadamının ana hedefi yatırım yapmak, İstihdamı sağlamak ve ilave yatırımlarla bu bölgede kalmak.
Doğu ve Güneydoğu’dan cebime tek bir Türk lirası girmedi. Ben gerçekten memnunum. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu bölgede yatırım yapmak için önemli bir teşvik yasasını gündeme soktu. Terör bittiğine göre, böyle bir şey yaşanmayacağına inandığımıza göre teşvik yasası ile bölgeye yatırım  yapılacağına inanıyoruz.”
-  Ümit Boyner (Boyner Holding):
“Bu işi tam zamanında burada yaptığımızı düşünüyorum. Bölgeye ilk 1993 senesinde geldim. Bölge karanlık, zor günler geçirdi. Özellikle sizlerin gözünde umut ışığını ben çok seneler önce görmeyi hayal ettim. Önemli bir adım olan barış süreci ile birlikte burada hayat çok değişecek. Hepimizin üstüne düşen yapması gerekenler var. Burada, Türkiye’de yaşayan herkesin daha fazla, barışa ve diyaloğa sarılması gerekiyor. (Boyner konuşmasını Kürtçe olarak, ‘Güzellik içinde kalın’ diye bitirdi.)
-  Hamdi Akın (Akfen Holding):
“Bizler buraya yatırım için her halükârda geliriz. Ama yatırımın ne olacağına, nasıl olacağına, yatırımların hangi sektörlerde olacağına sizler karar vereceksiniz, sizler bize ortaklık yapacaksınız.”
-  Memduh Boydak (Boydak Hold.):
“Eğitime yatırım yapmanın önemini ve sorumluluğunu bilerek bölgede İstikbal Kolej’i kurduk. Bölgeye hizmet etmeye devam ediyoruz. Bir çok grup batıdan doğuya doğru büyüdük biz doğudan batıya doğru büyüdük.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)