BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa'dan yolsuzluk hamlesi----

Papa'dan yolsuzluk hamlesi

Papa'dan yolsuzluk hamlesi
05 Aralık 2020 - 18:57 www.finansgundem.com

Papa yolsuzluklarla yıpranan Vatikan'ın finansal denetleme birimini güçlendirdi

Papa Francis, Vatikan'ı sarsan yolsuzluk skandalları sonrası mali istihbarat ve kara parayla mücadele biriminin büyütülmesi kararı aldı.

Daha önce Finansal Bilgi İdaresi olarak adlandırılan birimin adı Finansal Denetleme ve Bilgi İdaresi olarak değiştirilirken kurumun denetleyici sorumluluğu da arttırıldı.

Kurumun başkanı olan eski İtalya Merkez Bankası yetkilisi Carmelo Barbagallo değişim emrinin doğrudan Papa'dan geldiğini açıkladı.

Papa Francis bu adımıyla selefi 16. Benedict'in başlattığı şeffaflaşma ve hesap verilebilirlik çabalarını sürdürmeyi amaçlıyor.

Euronews'in haberine göre, Finansal Denetleme ve Bilgi İdaresi'nin sorumlulukları gözetim, kurallar ve hukuki işler olarak üçe ayrılıyor. Gözetleme birimi kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele üzerinde de çalışıyor.

Vatikan çok uzun süredir mali skandallarla boğuşuyor. Son olarak Londra'da Vatikan'ın 350 milyon dolar yatırdığı bir gayrimenkul bulunuyor.

Korona virüste kadınlar neden daha başarılı?

 

Trump'ın 50 itirazına rağmen: Biden'ın resmen başkan!

 

Erdoğan: Hep dik ve sağlam durduk

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)