BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın 50 itirazına rağmen: Biden'ın resmen başkan!----

Trump'ın 50 itirazına rağmen: Biden'ın resmen başkan!

Trump'ın 50 itirazına rağmen: Biden'ın resmen başkan!
05 Aralık 2020 - 17:30 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimini Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'ın kazandığı resmen kesinleşti. Başkan Donald Trump'ın seçim sonuçlarına yönelik yaptığı 50 itirazdan 30'u karşılık bulmadı.

Toplam 55 seçici delegeye sahip Kaliforniya eyaletinden yapılan açıklamada, bu eyalette sonucu resmen Biden'ın kazandığı belirtildi.

Böylece, seçim sonuçlarını kabul etmediğini dile getiren mevcut Başkan Donald Trump'ın itirazlarına rağmen Biden, salt çoğunluğa ulaştı ve rakibiyle arasını açtı.

Ülkede başkan seçilebilmek için 270 seçici delegeye ulaşmak gerekiyor.

AP ajansının hesaplamalarına göre Joe Biden, şu ana kadar 279 seçici delegeye ulaştı.

Analistlere göre daha önceki seçimlerin ardından yapılan bu ve benzeri resmi açıklamalar her ne kadar kamuoyu tarafından dikkatle izlenmemiş olsa da Trump'ın ısrarla hile söylentisini yayması ve sonuçları kabul etmemesi, resmi prosedürlerin daha sıkı takip edilmesini zorunlu kıldı.
 
Bu arada Biden'in kazandığı Colorado, Hawaii ve New Jersey eyaletlerinde de sonuçlar henüz resmen onaylanmış değil.

Bu eyaletlerde de resmi ilan gerçekleştiğinde, Trump’ın 232 oyuna karşın Biden'ın 306 seçici delege sayısına ulaşması öngörülüyor.

"Biden resmen kazandı"

Ohio Eyalet Üniversitesinden hukuk profesörü Edward B. Foley, Joe Biden'in başkanlık seçimlerini kazandığının haftalardır biliniyor olmasına rağmen 270'ten fazla seçici delege tahakkukunun Beyaz Saray'a giden ilk resmi adım olduğunu dile getirdi.

"Bu yasal bir dönüm noktası ve bu (başkanlık) statüye sahip ilk kilometre taşı." diyen Foley, "Bundan önce açıklanan rakam projeksiyon dediğimiz ifadelere dayanıyordu." şeklinde konuştu.

Seçiciler Kurulu 14 Aralık'ta toplanıyor

Başkanlık seçimlerinin ardından Seçiciler Kurulu'na" girmeye hak kazanan kişiler, 14 Aralık'ta tüm eyaletlerde bir araya gelerek bir sonraki başkanı seçmek için oy kullanacak.

Ardından ABD Kongresi, 6 Ocak'ta, Seçiciler Kurulu'nun kararını onaylayacak bir oylama yapacak.

Bu arada Trump'ın seçim ekibi, Biden'ın kazandığı, Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin'deki sonuçları değiştirmeye yönelik en az 50 yasal dava açtı.

Ancak AP'nin verilerine göre bu davalardan 30'dan fazlası reddedildi.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde "Seçiciler Kurulu" adı verilen sistemde, her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege bulunuyor. Seçmenler sandıkta esasen doğrudan başkan adayına değil, eyaletin bu Seçiciler Kurul üyelerine oy veriyor. Eyalette en fazla oyu hangi parti alırsa, önceden belirlenen bu delegeler daha sonra ABD'nin başkanı ve başkan yardımcısını resmen seçiyor. 538 sayısının yarıdan 1 fazlasına, yani 270 delegeye ulaşan aday, başkan olmaya hak kazanıyor.(Mustafa Bag/Euronews)

Şükran Günü, ABD'de vaka sayılarını uçurdu!

ABD'de esrar kullanımına ilişkin düzenlemeler eyaletlere bırakıldı

Biden'dan Dr. Fauci'ye sürpriz teklif

Trump'tan Somali'den asker çekme talimatı

Trump'ın Wisconsin için açtığı davaya yüksek mahkemeden ret

Barr'dan Trump'ı kızdıracak açıklama: Seçim sonuçlarında hile izi yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)