BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÖzyeğin'in çocukları Fransız Sarayı'nda----

Özyeğin'in çocukları Fransız Sarayı'nda

Özyeğin'in çocukları Fransız Sarayı'nda
19 Aralık 2014 - 11:48 www.finansgundem.com

Hüsnü Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki mutfak sanatları okulu Cordon Bleu’yu öğrencilerine açtı

Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, geçtiğimiz Ramazan'da Fransız Sarayı'nda iftar vererek bir ilke imza atmıştı.

Başkonsolos, geçen gece yine alışılmadık bir şekilde sarayın kapılarını Hüsnü Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki mutfak sanatları okulu Cordon Bleu öğrencilerine açtı. Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden ördek etini Türkiye'de tanıtmak amacıyla "Ördek Gecesi" düzenleyen Domenach, iş dünyasını, gastronominin önde gelen isimlerinin ve medyayı sarayda buluşturdu. Davetliler arasında olan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ile eşi Açev'in kurucusu Ayşen Özyeğin ile aynı masaya düştük. 2012 yılında dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumlarından biri olan Cordon Bleu ile işbirliği anlaşması imzalamış olan Hüsnü Özyeğin'in "bizim çocuklar" dediği gençler hem mutfakta maharetlerini gösterdiler, hem serviste.
Hüsnü Özyeğin'in, yaklaşık 100 kişiye hiç aksatmadan "ördek çeşitlemeleri" sunan Cordon Bleu öğrencilerinin bazılarını ismen tanıdığını şaşkınlıkla fark ettim.
Özyeğin, üniversitenin Gastronomi bölümünde dört yıllık eğitimden eğitim sonra Cordon Bleu sertifikasını da alan öğrencilerin hemen iş bulduklarını söylüyor.
Beş yıldızlı otellerin yanı sıra İstanbul'da yeni açılan lokantalar İngilizce bilen iyi eğitimli öğrencilerin peşinde.
Dünya gastronomi arenasında boy göstermeye de hazırlar.

FERİT ŞAHENK İŞBİRLİĞİ

Özyeğin Üniversitesi'nin Cordon Bleu mezunlarına ilgi gösteren isimlerden biri de yeme-içme sektöründe cirosunu giderek arttırmakta olan Ferit Şahenk. Ferit Şahenk ile Cordon Bleu arasında işbirliği konusunda görüşmeler devam ediyormuş. Ördek gecesinin davetlilerinden Turyid (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) Başkanı Kara Demirer ile sektörün insan kaynağı ihtiyacını konuşuyoruz. İstanbul'daki lokanta, kafeterya türü işletmelerin sayısı 15 bin ila 17 bin. Türkiye çapında sayıları 115 bine dayandığı tahmin edilen işletmelerin elde ettiği cironun yarısı İstanbul'dan. Türkiye ekonomisinin çok üzerinde büyüyen yeme-içme sektörü için insan kaynağı son derece önemli. Kaya Demirer, hem mutfakta, hem serviste kalifiye eleman açığının olduğunun altını çiziyor. Zira sektör son 20 yılda yapı değiştirmiş durumda. Yıllar önce ağırlıklı olarak meyhane, kebapçı olarak algılanan yeme-içme sektörü, yabancı otel zincirlerinin yanı sıra yüksek eğitimli yatırımcıların, ünlü şeflerin devreye girmesiyle farklı bir boyuta taşınmış. (Gila Benmayor/Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)