BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNobel ödüllü iş insanına hapis cezası şoku----

Nobel ödüllü iş insanına hapis cezası şoku

Nobel ödüllü iş insanına hapis cezası şoku
01 Ocak 2024 - 16:36 www.finansgundem.com

Bangladeş'te Nobel ödüllü Yunus'a iş kanunu ihlali sebebiyle 6 ay hapis cezası verildi.

Bangladeş'te İş Mahkemesi, Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus'u ülkenin iş kanununu ihlal etmesi nedeniyle 6 ay hapis cezasına mahkum etti. 

Nobel ödüllü iş insanının kefaletle serbest bırakılabileceği belirtilirken mahkeme, temyize başvurabilmesi için Yunus'a 30 gün süre verdi. Mahkemede ele alınan konuların başında Yunus'un "Grameen Telecom" adlı kâr amacı gütmeyen bir kuruluşu yer aldı. 

Dakka İş Mahkemesi Başkanı Sheikh Merina Sultana, Yunus'a ait kâr amacı gütmeyen Grameen Telecom'un iş kanununu ihlal ettiğini, Yunus ile birlikte 3 şirket yöneticisini de suçlu bularak her birine 6 ay hapis cezası verdiklerini söyledi. Ayrıca Yunus, yolsuzluk ve zimmetine para geçirme gibi farklı suçlarla da itham ediliyor.

Yunus'u destekleyenler söz konusu suçlamaların, Başbakan Şeyh Hasina Vecid ile soğuk ilişkiler nedeniyle yapıldığını öne sürüyor fakat Bangladeş hükümeti bu iddiaları reddediyor. 

176 isimden ortak mektup

Aralarında Nobel Ödülü sahipleri ve ülke liderlerinin bulunduğu 176 kişi, ağustosta Bangladeş'e Nobel Ödüllü iş insanı Yunus'a yönelik hukuki işlemlerin durdurulması için çağrı yapmıştı. Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da aralarında bulunduğu 176 ismin ortak mektubunda, "Bangladeş'te demokrasi ve insan haklarına tehditten oldukça endişe duyulduğu" belirtilmişti. 

Başbakan Hasina, uluslararası soruşturmacıların ülkeye gelmesinden memnuniyet duyacaklarını belirterek, "Eğer uzmanları ve avukatları gönderirlerse dokunulmamış daha pek çok şey ortaya çıkacaktır." açıklamasında bulunmuştu. 

1983'te "Grameen Bank"ı kurarak normalde bankalardan kredi alamayacak küçük girişimcilere bu olanağı sağlayan Yunus, sosyal ve ekonomik gelişmeye yönelik çabaları dolayısıyla 2006'da Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. 

Nobel sahibi ekonomistler ödüllerini nasıl harcıyor?

 

İsveç basını Nobel Kimya Ödülü kazananlarını herkesten önce öğrenmiş

 

Nobel ödüllü ekonomistten yapay zekâ yorumu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

 

Nobel ödüllü Rus gazeteci yabancı ajan ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)