BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiNobel ödüllü ekonomistten yapay zekâ yorumu----

Nobel ödüllü ekonomistten yapay zekâ yorumu

Nobel ödüllü ekonomistten yapay zekâ yorumu
05 Nisan 2023 - 13:02 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü bir çalışma ekonomistine göre yapay zekâ devrimi, çok sayıda iş için büyük bir üretkenlik artışı sağlayarak dört günlük bir çalışma haftasının kapısını aralıyor.

London School of Economics'te otomasyonun çalışma üzerindeki etkisi konusunda uzmanlaşmış bir profesör olan Christopher Pissarides, işgücü piyasasının yapay zekâ destekli sohbet robotlarına yeterince hızlı uyum sağlayabileceğini söyledi.

Pissarides, "Üretkenliği artırabileceğimiz konusunda çok iyimserim, Genel olarak işten refahımızı artırabilir ve daha fazla boş zaman geçirebiliriz. Dört günlük bir haftaya kolayca geçebiliriz” dedi.

Pissarides daha önce Pissarides Review into the Future of Work and Wellbeing aracılığıyla otomasyonun işler üzerindeki etkisini araştırmıştı. İşgücü piyasası sürtüşmeleri üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı ekonomi alanında Nobel Ödülü kazandı.

Pissarides, teknolojinin hala gözetleme veya mahremiyet için kullanılma gibi kötü niyetli bir hal alabileceğini söyledi. Ancak, iyi kullanılırsa üretkenlikte büyük bir fark yaratabileceğini belirtti.

Pissarides, "İşyerinde yaptığımız birçok sıkıcı şeyi elimizden alabilirler... ve sonra sadece ilginç şeyleri insanlara bırakabilirler," dedi.

Doktorlar yapay zekaya karşı: ChatGPT uyduruyor!

 

Biden'dan yapay zeka uyarısı

 

Yapay zeka ölüme sürükledi: Yazışmalar ortaya çıktı!

 

Almanya yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’yi engelleyebilir

 

Yapay zeka yarışını hızlı olan kazanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)