BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu'dan Gazze’nin idaresine yönelik ima----

Netanyahu'dan Gazze’nin idaresine yönelik ima

Netanyahu'dan Gazze’nin idaresine yönelik ima
12 Kasım 2023 - 20:51 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu, bir televizyon kanalına yaptığı değerlendirmede savaş sonrası Gazze’nin idaresinin Filistin yönetimine verilmeyeceğini ima etti

Netanyahu, Filistin yönetiminin Gazze’yi geçmişte “askerden arındırma” ve “radikallikten arındırma” konularında başarısız olduğunu söyleyerek, savaş sonrası Gazze’de “yeniden yapılandırılmış bir sivil otoritenin” devreye sokulacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD merkezli CNN televizyonuna verdiği röportajda, İsrail’in Gazze’deki saldırıları sonrası planlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaş sonrası planına ilişkin İsrail'in önceliğinin “Hamas'ı yok etmek” olduğunu belirterek, buna ulaşıldıktan sonra “terörizmin yeniden canlanmasını önlemek” için bölgede baskın bir İsrail ordusu etkisinin olması gerektiğini söyledi.

Bir sivil otoritenin Gazze’de “askerden arındırma” ve “radikallikten arındırma” konularında işbirliği yapması gerektiğini belirten Netanyahu, "Filistin yönetiminin maalesef her iki konuda da başarısız olduğunu söylemeliyim." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, "aynı çıkmaza yeniden düşmemek için yeniden yapılandırılmış bir sivil otoritenin devreye sokulacağını" dile getirdi.

ABD'den Netanyahu'ya mesaj

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, CBS News televizyon kanalının "Face the Nation" programında yaptığı değerlendirmede "Gelecekteki yönetimlerinin nasıl olacağına karar vermek sonunda Filistinlilere bağlı olacaktır ya da olmalıdır. Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin yeniden birleştirilmesi de bu kapsama dahil edilmelidir." demişti.

İsrail ordusu: Lübnan’dan yapılan saldırılarda 7 askerimiz yaralandı

Bakan Koca paylaştı: Gazze'ye yapılan en büyük sağlık yardımı

Netanyahu'dan 'Gazze Nekbesi' uyarısı

Beyaz Saray'dan İsrail'e hastane uyarısı

Erdoğan: Netanyahu, şunu iyi bil, gidicisin

ABD, Netanyahu'dan açıklama istedi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)