BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu'dan 'Gazze Nekbesi' uyarısı----

Netanyahu'dan 'Gazze Nekbesi' uyarısı

Netanyahu'dan 'Gazze Nekbesi' uyarısı
12 Kasım 2023 - 17:55 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki sürgünlerin Nekbe'ye benzeten bakanlara tepki gösterdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Tarım Bakanı Avi Ditcher’in Gazze Şeridi'ndeki sivil nüfusun sürgüne zorlanmasını "2023 Gazze Nekbesi" şeklinde tanımlaması üzerine bakanlara uyarıda bulundu.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyon kanalının haberine göre Netanyahu, kabinesindeki bakanlara "sözlerine dikkat etmelerini" söyledi.

Tarihi Filistin toprakları üzerinde 14 Mayıs 1948'de İsrail'in kurulmasıyla zorunlu göçe ve katliamlara maruz kalan Filistinliler, o günü "büyük felaket" anlamına gelen "Nekbe" olarak isimlendiriyor.

Kanal 12 televizyonunda bir programa katılan Dichter, saldırı altındaki Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden güneyine, Mısır sınırına doğru sürgün edilmesiyle ilgili soru üzerine "Gazze Nekbesi ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullanmıştı.

'Etnik temizliğin ilk adımı'

İsrail yönetiminin Gazze'de yaşayan 2 milyondan fazla Filistinliyi Mısır'ın Sina Çölü'ne sürme planı olduğuna ilişkin endişeler son günlerde artmış durumda.

İsrailli Yahudi insan hakları aktivisti Ofer Neiaman, Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden güneyine sürülmesini "etnik temizliğin ilk adımı" olarak nitelemişti.

Neiman, İsrail'de hükümetin nihai hedefinin Gazze'deki Filistinlileri Mısır'ın Sina Çölü'ne sürmek olduğunu dile getirmişti.

Bir milyona yakın Filistinli sürüldü

İsrailliler için "bir devletin kuruluş" günü olan 14 Mayıs 1948, Filistinliler için ise nüfuslarının yüzde 67'sine tekabül eden 957 bin kişinin vatanlarından zorla çıkarılması, kültürel, sosyal dokunun yok edilmesiyle başlayan ve günümüze kadar devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı anlamına geliyor.

O tarihten bu yana nüfus artışıyla Filistinli mültecilerin sayısı dünya genelinde 6 milyonu geçti. Bunların yaklaşık 5,3 milyonu BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) kayıtlı durumda.

675 köy ve kasaba yok edildi

İsrail güçleri Nekbe'de Filistinlilere ait 675 köy ve kasabayı yok etti, binlerce Filistinliyi öldürdü. Birçok tarihi Filistin şehri de Yahudileştirildi.

Bu süreçte Necef Çölü (Negev) bölgesinde yaşayan Bedevi kabileler yerlerinden edildi. Ayrıca yerleşim bölgelerinin isimleri değiştirilerek kültürel kimlik de hedef alındı.

Erdoğan: Netanyahu, şunu iyi bil, gidicisin

 

ABD, Netanyahu'dan açıklama istedi

 

İsrail'de aşırı sağcı Bakan, Netanyahu'ya yüklendi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Kasım 2023 19:05

    SÜRGÜNE GÖNDERDİKLERİ İNSANLARIN TOPRAKLARINI NE YAPTILAR ORADAN PETROL DOĞALGAZ BULDULAR İSE TORAKLARIN ASIL SAHİPLERİNE PAY VERİYORLAR MI? YOKSA HEPSİNİ KENDİ CEPLERİNE Mİ DOLDURUYORLAR?

  • E.g.12 Kasım 2023 19:00

    İSRAİL SINIRLARI BELLİ OLMADAN GEMİLERİMIZLE ORTAK PETROL DOĞALGAZ ARAMASI YAPMAMALIYIZ YA GAZZE SAHİLİNDE AÇIKLARINDA PETROL DOĞALGAZ BULURSAK İSRAİLİN Mİ SAYACAĞIZ GAZZE/FİLİSTİNLİLERİN Mİ SAYACAĞIZ ? BİZ KENDİ BÖLGEMİZDE ARAMALARA DEVAM EDELİM İSRAİL HEDİYELER VAKIFLARIMIZA DERNEKLERİMİZE MİLYAR DOLARLIK BAĞIŞLAR VAADETSE DE KANMAYALIM