BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Netanyahu, şunu iyi bil, gidicisin----

Erdoğan: Netanyahu, şunu iyi bil, gidicisin

Erdoğan: Netanyahu, şunu iyi bil, gidicisin
12 Kasım 2023 - 16:27 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Hizmet Şehri açılışında İsrail Başbakanı'na seslendi: Ey Netanyahu "şu an senin iyi günlerin" demiştim. Onların (bebeklerin, çocukların) ahı seni iflah ettirmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

"Biz siyasi hayatımız boyunca halka tepeden bakanlardan olmadık" diyerek muhalefete tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Yaptığımız işe 'lütuf' değil 'hak teslimi' olarak baktık. Hep halkımızla iç içe olduk. Ülkemiz sosyal devlet vasfına tam anlamıyla bizim iktidarlarımız döneminde kavuşmuştur." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Gazze'deki katliamlar nedeniyle de İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepki gösterdi. 

"DARÜLACEZE, BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞIDIR"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnancımız bize insanlığa özellikle ihtiyaç sahiplerine faydalı eserler bırakanların amel defterlerinin öldükten sonra da kapatılmayacağını söyler.

Şimdiye kadar toplam 100 binden fazla insanımıza şefkat yuvası olan darülaceze, bizler için gurur kaynağıdır. Burası din, köken, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm düşkünlere kucak açan, sığınabilecekleri bir çatı olan sembol bir kurumdur. Bu çatı altında alicenaplık vardır. İnsana sırf insan olduğu için hürmet etme anlayışı vardır. Modern kültürün dayattığı 'insan insanın kurdudur' zihniyeti yerine yüce gönüllülük vardır.

"HİÇBİR AYRIM YAPMADAN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETTİK"

Darülaceze gibi projelerle dünya imtihanını tamamlamak ve şükranla anılabilmek istiyoruz. İBB Başkanlığımızdan beri üstlendiğimiz tüm görevlerde hep bu anlayışla hareket ettik.

Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımıza hizmet ettik. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım eli uzattık. Türkiye'nin merhamet sancağını Afrika'ya kadar dalgalandırdık. Herkesin refahını artırmaya çalıştık. İnşallah Darülaceze'yle de bunu ispatlayacağız.

"YAPTIĞIMIZ İŞ LÜTUF DEĞİL, HAK TESLİMİ"

Biz siyasi hayatımız boyunca halka tepeden bakanlardan olmadık. Yaptığımız işe "lütuf" değil "hak teslimi" olarak baktık. Hep halkımızla iç içe olduk. Ülkemiz sosyal devlet vasfına tam anlamıyla bizim iktidarlarımız döneminde kavuşmuştur. Böyle bir sistemi Türkiye siyasetine kazandırmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.

"PROJENİN TAMAMLANMASI İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Laf yerine icraat üreten anlayışımızın en güzel örneği; şu projedir. Hedefimiz burayı bir sene içinde bitirip hizmete sunmaktı. Ancak 6 Şubat'ta yaşadığımız depremler nedeniyle 5 aylık bir gecikme oldu. Depreme rağmen projemizin inşa sürecini yakından takip ettik. Tamamlanması için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

"ONLARIN AHI SENİ İFLAH ETTİRMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Darulaceze Hizmet Şehri'nin açılış törenindeki konuşmasının sonunda İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor." açıklamasının İsrail Başbakanı Netanyahu'yu rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"EY NETANYAHU GİDİCİSİN"

"Şimdi bakıyorum, Netanyahu yanına iki bakanını almış basın açıklaması yapıyor çok rahatsız olmuş, Macron'un açıklaması, Riyad Zirvesi çok rahatsız etmiş. Uçakta dönüşte; "Ey Netanyahu şu an senin iyi günlerin" demiştim. O bebekler, yavrular, 3-5 yaşındaki çocuklar... O şehit yavrularının cesetlerini koklayarak mezara götürdüler. Onların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu bil gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... Çıkacak."

ABD, Netanyahu'dan açıklama istedi

 

Erdoğan: Yüksek yargıdaki tartışmaya taraf değil hakem olacağım

 

Erdoğan: Bölgesel krizlerin çözümünde Türkiye kilit ülke

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Kasım 2023 17:07

    LİMANLARIMIZI İSRAİL GEMİLERİNE DERHAL KAPATALIM GAZZEYE DENİZ YOLU İLE DİREK YARDIM ULAŞTIRINCAYA KADAR DA LİMANLARIMIZI İSRAİLE AÇMAYALIM