BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeskov: Kiev Londra'nın baskısıyla masadan kalktı----

Peskov: Kiev Londra'nın baskısıyla masadan kalktı

Peskov: Kiev Londra'nın baskısıyla masadan kalktı
27 Nisan 2024 - 15:43 www.finansgundem.com

İstanbul'daki zirvenin yeniden gündeme gelmesinin ardından Kremlin Sözcüzü Peskov açıkladı: Ukrayna heyeti masadan Londra'nın baskısı sonucu kalktı


Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev’in İstanbul’daki görüşmeleri sürdürme kararından çekilmesinin nedenlerini yorumlarken, bunun Londra’nın doğrudan baskısından kaynaklandığını söyledi.


Peskov, gazetecilerin 2022 yılında İstanbul’da düzenlenen zirveden sonra Moskova’nın Kiev’e yeni taleplerde bulunduğu ve Ukrayna’nın bunlara katılmadığı yönündeki sorusu üzerine “Herkesin iyi bildiği üzere, belge fiilen parafe edilmişti. Ayrıca, bu görüşmelere katılan Ukrayna tarafından gelen katılımcıların sözlerinden de herkesin iyi bildiği üzere, Ukraynalıların bu görüşmeleri sürdürmeyi ve belge üzerindeki çalışmayı tamamlamayı reddetmelerinin nedeni Londra’nın doğrudan baskısıydı. Bunun hakkında Bay Arahamia bilgi verdi. Bunların dışındaki her şey sadece spekülasyon. Birincil kaynaklara odaklanmanızı öneririm” dedi.

Geçen yılın sonunda, Vladimir Zelenskiy liderliğindeki “Halkın Hizmetkârı” partisinin Ukrayna Yüksek Rada’daki fraksiyon başkanı ve Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komitesi üyesi David Arahamia, 2022 baharında Ukrayna’daki savaşın sona erebileceğini; ancak Ukrayna yetkililerinin, İstanbul’da Rusya ile yapılan görüşmelerin ardından ülkenin tarafsız kalması konusunda anlaşmaya varmadıklarını söyledi. Arahamia’ya göre, o dönemde İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson, Kiev’e Rusya ile hiçbir şey imzalamamasını ve “sadece savaşmaya” devam etmesini tavsiye etti. (gazetemru)

Ukrayna ve Rusya İstanbul'da barışın kıyısından dönmüş

 

Kremlin: Ukrayna ABD''ye borçlanıyor, bu sevdiği sömürgeci siyaset

 

Türkiye'nin arabuluculuğuyla Rusya ve Ukrayna anlaştı: Kiev aniden çekildi

 

Antonov: Ukrayna'nın NATO'ya girişi Rusya için kırmızı çizgi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)