BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu iktidara dönebilir----

Netanyahu iktidara dönebilir

Netanyahu iktidara dönebilir
14 Eylül 2022 - 08:18 www.finansgundem.com

İsrail’de gelecek seçimlere dair yapılan kamuoyu yoklamasına göre kasımdaki seçimlerde 12 senelik koltuğunu geçen yıl bırakan eski ve Likud Partisi Başkanı Başbakan Binyamin Netanyahu cephesi zafer kazanabilir.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) adına iki gün önce yaptırıldığı söylenen kamuoyu yoklamasının sonuçları açıklandı. Buna göre Likud Partisi Başkanı Binyamin Netanyahu cephesi Parlamento’da 60, Geçici Başbakan Yair Lapid’in başındaki Bir Gelecek Var Partisi liderliğindeki ittifak ise 55 sandalye alıyor.

Kamuoyu sonuçlarına göre seçimlerde Netanyahu’nun liderliğindeki cephede bulunan Dini Siyonizm 12, Şas 9 ve Birleşik Tevrat Yahudiliği partisinin ise 7’şer sandalye alması bekleniyor.

Buna karşılık, Lapid’in başında olduğu Bir Gelecek Var Partisi’nin kamuoyu yoklamasında ilk kez 24 sandalye alacağı ortaya çıkarken, ittifakındaki diğer partilerle Parlamentoda toplam 55 sandalyeye sahip olacağı belirtildi.

Birleşik Arap Listesi 5 sandalye alıyor

İsrail’deki 3 Arap partisinin oluşturduğu Birleşik Arap Listesi’nin kamuoyu yoklamasına göre 5 sandalye almasının beklendiği ifade edildi. Birleşik Arap Listesi, Netanyahu’ya katılmayı reddederken, Lapid’in kuracağı bir hükümetle birlikte olacağına dair henüz bir işaret vermedi.

İttifaklar

Netahyahu cephesinde Likud, Dini Siyonizm, Şas ve Birleşik Tevrat Yahudiliği partileri var. Muhalif cephede ise Yeni Umut, İsrail Evimiz, Yamina, Bir Gelecek Var, Mavi Beyaz, İşçi, Meretz partileri ile Birleşik Arap Listesi yer alıyor.

Hükümet kurmak için meclisteki 120 milletvekilinden en az 61’inin güvenoyunu alması gerekiyor. Seçimlerin gelecek kasımın başında yapılması planlanıyor.

BM'den İsrail'e aktivist tepkisi

 

Çin, İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalamaya yakın' iddiası

 

İsrail Başbakanı: Kimse bize ateş etme talimatlarını dikte edemez

 

İsrail, Batı Şeria'ya girişleri kısıtlıyor

 

İsrail, Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladı

 

Google çalışanları İsrail askeri sözleşmesini protesto etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)