BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladı----

İsrail, Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladı

İsrail, Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladı
05 Eylül 2022 - 08:48 www.finansgundem.com

İsrail kabinesi, Türkiye ile İsrail havayollarının İstanbul’a ve Türkiye’deki farklı noktalara karşılıklı uçuşlara yeniden başlamasının önünü açacak havacılık anlaşmasını onayladı.

Temmuz ayında İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasında, İsrail hava yollarının Türkiye'ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandığı belirtildi.

Ön anlaşmanın devamında İsrail kabinesi, Türkiye ile İsrail havayollarının İstanbul’a ve Türkiye’deki farklı noktalara karşılıklı uçuşlara yeniden başlamasının önünü açacak havacılık anlaşmasını onayladı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid Twitter’dan yaptığı açıklamada, anlaşmanın İsrail vatandaşlarına fayda sağlayacağını ve iki ülke arasındaki ilişkileri ilerleteceğini söyledi.

Halihazırda THY Tel Aviv’e karşılıklı uçuşlar gerçekleştiriyor.

İlişkilerde normalleşme

Türkiye ile İsrail Ağustos ayı ortasında ilişkilerde tam normalleşmeye gitme kararı almıştı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Başbakan Yair Lapid’in Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Ankara’da ziyaret etmesi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında varılan mutabakatların yanı sıra son bir yılda İsrail-Türkiye ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmelerin ardından iki ülke, tam diplomatik bağları yeniden inşa etme kararı aldı” denilmişti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyinin bir kez daha tam diplomatik ilişkiler düzeyine yükseltilmesine ve iki ülkenin büyükelçi ve başkonsoloslarının yeniden görevlendirilmesine karar verilmişti.

Bir sonraki adım, büyükelçilerin atanmasıdır

İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine de işaret eden Lapid, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma her şeyden önce İsrailli yolculara ve İsrail havacılığına fayda sağlayacak. Ayrıca bu, bölgede istikrar ve refah için önemli bir stratejik hamledir ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Bir sonraki adım, büyükelçilerin atanmasıdır."

Türkiye ile İsrail, 17 Ağustos’ta diplomatik ilişkilerin yeniden karşılıklı olarak en üst düzeye çıkarılması ve karşılıklı büyükelçi atanması kararı almıştı. İki ülke arasında havacılık alanında bir iş birliği anlaşması imzalandığı da ilan edilmişti.

Halihazırda Türk Hava Yolları ve diğer Türk havacılık firmaları İsrail’e seferler düzenleyebiliyor.

İsrail’e ait hava yolu firmalarının, İsrailli yolcuların güvenliği için çok sıkı tedbirler uyguladığı biliniyor.

Türkiye İsrail'e vetoyu kaldırdı

 

Türkiye İsrail uçaklarını yasakladı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)