BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNestle'den Rusya'da ürünlerine 'ruble' zammı----

Nestle'den Rusya'da ürünlerine 'ruble' zammı

Nestle'den Rusya'da ürünlerine 'ruble' zammı
26 Ağustos 2023 - 17:40 www.finansgundem.com

Nestle, rubledeki değer kaybı sonrası maliyet artışı sebebiyle Rusya'daki ürünlerine zam yapma kararı aldı.

Ukrayna'ya yönelik saldırıların ardından açıklanan yaptırımlara rağmen Rusya’daki faaliyetlerini sürdüren merkezi İsviçre'de bulunan gıda üreticisi Nestle’nin rubledeki keskin değer kaybı nedeniyle bebek maması toptan satış fiyatlarını yüzde 9 artıracağı bildirildi.

Kommersant gazetesi, eylül ayından itibaren anne sütü ikamelerinin (NAN, Nestogen, Nestle ve Gerber), kahvaltılık gevreklerin (Nesquik, Cosmostars, Khrutka) ve hazır kakaolu içeceklerin maliyetinin artacağını bildirirken, şirketin kararında Rus para birimindeki duruma ek olarak kakao çekirdekleri ve şekerin küresel fiyatlarındaki artış da etkili oldu.

Gazetemru'da yer alan habere göre, yapısında bebek maması üreticilerini de birleştiren perakendeciler birliği Rusbrand’ın genel müdürü Aleksey Popovichev, bu zam kararının şirketin maliyetlerini tam olarak karşılayamayacağını vurgularken, anne sütü ikamelerinin yüzde 70-80’inin Rusya’da üretilse de hammaddelerin yüzde 90’ının ithal edildiğinin altını çizdi.

Nestle’nin ardından Danone (Theme, Aptamil) ve InfaPrim (Nutrilak, Nutrigen, Vinny) gibi diğer büyük şirketlerin de bebek maması fiyatlarını artıracağı tahmin edilirken, Fruto Nyanya üreticisinin ürünlerinin maliyetinde bir artış açıklamasa da hammadde, lojistik ve personel maliyetlerindeki artış nedeniyle böyle bir adımın mümkün olduğunu ekledi.

Rublenin değer kaybı nedeniyle ekmek, tavuk, hindi, yumurta, mayonez, çay, kahve, şarap ve konyak gibi içeceklerle birlikte karbonat, çaça ve diğer bazı ürün üreticileri zam kararı alırken, yılın başından bu yana Rus para birimi yüzde 40 değer kaybetti.

Son günlerde doların 94-95 ruble, euronun ise 102-103 ruble aralığında işlem gördüğü kaydediliyor.

Nestle'den fabrika kapatma kararı

 

Nestle'nin bazı ürünleri sağlıksız çıktı

 

Nestle Türkiye'ye ihlâl soruşturması

 

Nestle’den Suudi Arabistan’a 1,9 milyar dolarlık yatırım

 

Nestle üzerindeki boykot baskısı artıyor

 

Rusya’dan çıkmayan Nestle’ye boykot hazırlığı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)