BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNestle'nin bazı ürünleri sağlıksız çıktı----

Nestle'nin bazı ürünleri sağlıksız çıktı

Nestle'nin bazı ürünleri sağlıksız çıktı
22 Mart 2023 - 10:35 www.finansgundem.com

Sağlık yıldızı derecelendirme sistemine göre, Nestle'nin evcil hayvan maması, bebek maması, vitamin ve diğer tıbbi ürünler dışındaki ürünlerinin yüzde 54’ü 3.5 yıldızdan düşük bir puan aldı.

İsviçre merkezli perakende markası Nestle, ürünlerinin besin değerlerini ilk kez kamuoyu ile paylaştı. İngiliz Financial Times gazetesinin haberinde, Nestle’nin portföyündeki ana akım gıda ve içeceklerin yarısından azının “sağlıklı” olduğunun belirtildiği öğrenildi. Sağlık yıldızı derecelendirme sistemine göre markanın evcil hayvan maması, bebek maması, vitamin ve diğer tıbbi ürünler haricindeki ürünlerinin yüzde 54’ü 3.5 yıldızdan düşük bir puan aldı.

Haberde bu değerlendirme sonucunda bazı ürünlerin sağlıklı olmadığı belirtilirken değerlendirmede doymuş yağ, şeker, tuz oranları ile birlikte lif, meyve ve sebze oranları da incelemeye tutuluyor. Bünyesinde birçok markayı barındıran Nestle, hissedarlardan gelen “şeffaflık” talebi üzerine ürünlerinin besin değerini kamuoyu ile paylaşma kararı  almıştı.

Nestle, “Biz şeffaflıkta standartları belirliyoruz. Sektörde küresel ürünlerinin besin değerini açıklayan ilk şirketiz” duyurusunu yaptı. Şirketin yayınladığı raporda, satışların yüzde 17’si 1.5 yıldız alan ürünlerden, yüzde 18’i 1.5 ve 3.5 yıldız alanlardan gelirken yüzde 30’u ise en az 3.5 yıldız alan ürünlerden geldiği öğrenildi. Geriye kalan yüzde 35’lik satışın ise değerlendirmeye alınmayan hayvan ürünleri ve diğer ürünlerden geldiği belirtildi. (Sözcü)

Nestle Türkiye'ye ihlâl soruşturması

 

Nestle üzerindeki boykot baskısı artıyor

 

Nestle kozmetik devindeki hisselerini satıyor

 

Nestle'nin satışları yüzde 9 azaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muzaffer ekci22 Mart 2023 10:48

    Beş para etmez ürünler tamamen fason çikolata hammmadde eski nesnenin yerinde yeller esiyor kaliteli malzeme lezzet sıfır geçmişteki idari kaliteli personeli getirip yenilerini defedeceksin nesnenin ismi kalmış kendi yok olmuş durumda