BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSullivan: Gazze'de yaşananların soykırım olduğuna inanmıyoruz----

Sullivan: Gazze'de yaşananların soykırım olduğuna inanmıyoruz

Sullivan: Gazze'de yaşananların soykırım olduğuna inanmıyoruz
14 Mayıs 2024 - 04:07 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, basın toplantısında Gazze'deki son durumu değerlendirdi. Sullivan, "Gazze'de olup bitenlerin bir soykırım olduğuna inanmıyoruz.'' dedi

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla yargılanan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının "soykırım olduğuna inanmadığını" açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, basın toplantısında Gazze'deki son durum hakkında konuştu.

''SOYKIRIM OLDUĞUNA İNANMIYORUZ''

Sullivan, yüzde 70'e yakını çocuk ve kadınlardan oluşan 35 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları için "Gazze'de olup bitenlerin bir soykırım olduğuna inanmıyoruz. Bu öneriyi kesin bir şekilde reddettiğimiz kayıtlara geçti." ifadelerini kullandı.

"Soykırım için niyete odaklanmayı içeren uluslararası kabul görmüş terimi kullanıyoruz" şeklinde konuşan Sullivan, bu konuda Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı açılan soykırım davasında hukuki analizle desteklenen bir sunum yaptıklarını da kaydetti.

Sullivan, öte yandan, İsrail'e saldırılarında sivillere zarar vermemek için daha fazla çaba göstermesi çağrısında bulunarak, "İsrail'in masum sivillerin korunması ve refahını sağlamak için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık 2023'te 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail aleyhine UAD'de dava açmıştı.

BM Filistin Raportörü Gazze'deki soykırımı Holokost’a benzetti!

 

İsrail, Gazze’deki operasyonlarını eş zamanlı genişletiyor

 

Eski İngiliz futbolcu Lineker: Gazze'de yaşananlara sessiz kalamam!

 

İsrail'den Gazze'ye saldırı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.14 Mayıs 2024 09:20

    ABD DE GAZZEDE YAPILAN YIKIMLARA ÖLÜMLERE GÖNDERDİĞİ BOMBALARLA DESTEK OLURKEN YAPILAN KATLİAMLARIN SOYKIRIMIN SUÇ ORTAKLARINDANDIR