BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNestle üzerindeki boykot baskısı artıyor----

Nestle üzerindeki boykot baskısı artıyor

Nestle üzerindeki boykot baskısı artıyor
23 Mart 2022 - 15:51 www.finansgundem.com

İsviçre merkezli yiyecek ve içecek markası Nestle, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından, Rusya’da faaliyet göstermeye devam ettiği için gelen tepkilere daha fazla dayanamayarak ülkedeki bazı ürünlerinin satışlarını askıya aldığını duyurdu.

Nestle, gelen eleştiriler üzerine Rusya’da satışa sunduğu ürünleri daha fazla sınırlandırma kararı aldı. İsviçreli şirket, yaptığı yazılı açıklamayla, Kitkat ve Nesquik’in de aralarında olduğu diğer bazı ürünlerini de Rusya’da raflardan çekeceğini duyurdu. Açıklamaya göre ülkede, Nestle ürünlerinden yalnızca bebek maması ve tıbbi gıdalar gibi bazı temel ürünlerin satışına devam edilecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İsviçre’nin fiili başkenti Bern’deki bir gösteriye canlı bağlanarak yaptığı konuşmada, Nestle’yi Ukrayna savaşına rağmen Rusya’daki ticari faaliyetlerini olağan seyrinde devam ettirmekle suçlamıştı. Mariupol kuşatmasına rağmen Rusya’da faaliyetlerine devam eden İsviçre firmalarını kınayan ve bu şirketlerden ülkedeki faaliyetlerini durdurmalarını isteyen Zelenskiy, Nestle’ye atıfta bulunmuştu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı'nın açıklamalarının ardından, İsviçreli hissedarlar birliği Actares de Nestle’nin Rusya’daki tüm faaliyetlerini durdurması yönünde bir açıklamada bulunarak, şirket üzerindeki baskıyı artırdı. İsvçre’nin en büyük hissedar birliklerinden biri olan gruptan yapılan açıklamada, "Actares, Nestle’yi Başkan Zelenskiy’nin Federal Meydan’da yaptığı Rusya’yla ticareti durdurma çağrısını değerlendirmeye teşvik ediyor" denildi.

KOMPLO TEORİLERİ : Nestle | YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

Zelenskiy’nin suçlamalarının ardından açıklamalarda bulunan bir şirket sözcüsü ise Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya girmesinin ardından Rusya’daki faaliyetlerini önemli ölçüde kısıtladıklarını savundu. Bazı temel ürünler dışında tüm ürünlerin ithalatını ve ihracatını askıya aldıklarını belirten Nestle Sözcüsü, Rusya’daki yatırımlarını ve ürün promosyonlarını da durduklarını açıkladı. Ülkede kalan faaliyetlerden de kâr elde etmediklerinin altını çizen sözcü, bazı temel ürünlerin satışına devam etmelerinin faaliyetlerini olağan seyrinde sürdürdükleri anlamına gelmediğini ifade etti.

Şirketin açıklamasına göre, pazardan çekilmeyen ürünlerden gelebilecek gelirler de insani yardım örgütlerine bağışlanacak.

Nestle, 11 Mart’ta temel gıda ürünleri dışında Rusya’ya ihracatı ve bu ülkeden ithalatı durdurma kararı aldığını açıklamıştı.

Rusya’dan çıkmayan Nestle’ye boykot hazırlığı

 

Rusya’nın internet yasakları 1.2 milyar dolar kaybettirdi

 

Yaptırımlardan boğulan Rusya kripto paralara sarıldı!

 

ABD Rusya'ya yeni yaptırım paketi hazırlıyor!

 

Rusya'nın 78 uçağına el konuldu

 

Lagarde: Kripto varlıklar, Rusya'ya yaptırımları bozmak için kullanılıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahkum23 Mart 2022 18:00

    Zaten ürünlerin eski kalitesi yok çoğu çöp kapansada olur nestleyi bu duruma düşüren firmaya yeni alınan üst kademedeki elemanların değişip eski değerine sahip kişilerin gelmesiyle belki ürünlerin kalitesi düzelir bu haliyle lezzetsiz kalitesiz sıradan ürünler

  • Sami sayın23 Mart 2022 17:48

    Bundan sonra nestle yerim. Dik dur nestle