BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den resesyon tahmini----

Morgan Stanley'den resesyon tahmini

Morgan Stanley'den resesyon tahmini
14 Kasım 2022 - 09:03 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, "2023'de Avrupa'nın resesyona girme ihtimali ABD'den daha yüksel" açıklamasında bulundu.

Britanya ve Euro Bölgesi ekonomilerinin gelecek yıl büyük olasılıkla resesyona gireceklerini öngören Morgan Stanley, ABD'nin ise güçlü iş gücü piyasasının etkisi ile resesyonun kenarından geçebileceğini bildirdi.

Morgan Stanley, Çin'in ise 3 yıldır devam eden KOVID-19 tedbirlerinin ardından yeniden açılmasının beklendiğini ve bunun hem kendi ekonomisinde hem de gelişmekte olan Asya piyasalarında bir toparlanmaya yol açacağını belirtti.

Yayınladıkları raporda küresel ekonomi için risklerin aşağı yönlü olduğunu savunan Morgan Stanley analistleri, 2023 için küresel büyüme tahminlerini IMF'in yüzde 2,7 olan beklentisinin çok altında yüzde 2,2 olarak belirlediler.

Gelişmiş ekonomilerin gelecek yıl resesyonda veya resesyona yakın olacaklarını öngören Morgan Stanley, gelişmekte olan ekonomilerin ise "ılımlı toparlanma" içinde olacaklarını tahmin etti.

Çin ekonomisinin 2023 yılında yüzde 5 büyüyeceğini tahmin eden Morgan Stanley, gelişmekte olan ekonomilerde ortalama büyüme oranının yüzde 3,7 olacağını tahmin etti. G10 olarak adlandırılan gelişmiş ekonomiler için ortalama büyüme oranı beklentisiniise yüzde 0,3 olarak ortaya koydu.

ABD ekonosinin gelecek yıl resesyondan kılpayı ile de olsa kaçınabileceğini belirten Morgan Stanley, ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 0,5 büyüyeceğini tahmin etti.

ABD’de kartı borçları katlandı: Resesyon işareti mi?

 

ABD ve Avrupa'da resesyon kaçınılmaz hale geliyor

 

10 CEO’dan 8’i resesyon bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)