BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMorgan Stanley: ABD bankaları, AB bankalarına göre daha kırılganlar----

Morgan Stanley: ABD bankaları, AB bankalarına göre daha kırılganlar

Morgan Stanley: ABD bankaları, AB bankalarına göre daha kırılganlar
05 Mart 2024 - 15:34 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, ABD bankalarının ticari kredi risklerine AB bankalarına göre daha kırılgan olduğunu söyledi


Morgan Stanley, büyük Avrupa bankalarının ticari gayrimenkule verdikleri kredileri azalttıklarını ve ABD'deki benzerlerinin yarısı kadar krediye sahip olduklarını, bunun da ofis fiyatlarının daha da düşmesi nedeniyle ABD'li kredi verenleri daha kırılgan hale getirdiğini söyledi.

Ticari gayrimenkul piyasaları, yüksek borçlanma maliyetleri ve daha fazla insanın evden çalışması nedeniyle artan boşluk oranlarının ofis alanı talebini vurmasıyla 2008-9 mali krizinden bu yana yaşanan en büyük gerilemenin pençesindeler.

Morgan Stanley analistleri yayınladıkları araştırma notunda, büyük Avrupa bankalarının aksine ticari gayrimenkul kredilerini artıran Alman bölgesel bankalarının yanı sıra bölgesel ABD bankalarının en çok riske maruz kalan bankalar olduğunu söyledi.

Analistler, "Genel olarak, tdicari gayrimenkul kredileri ile ilgili sorunların sistemik bir olaya dönüşmeyeceğini, daha ziyade küçük bir banka grubuna yerelleştirilmiş yönetilebilir bir kazanç etkisine dönüşeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptılar.

Emlak fiyatlarındaki düşüşlerin bankaları zarar yazmaya zorladığı ve borçluların kredi kalitesinin kötüleştiği bir 'stres senaryosunda', Avrupa bankaları üç yıl boyunca kazançlarında %3'lük bir darbe ile karşı karşıya kalacağını hesaplayan Morgan Stanley analistleri bunu "yönetilebilir" olarak nitelendirdiler.

Morgan Stanley, Alman bölgesel bankalarının %20'den fazla ticari gayrimenkul kredi riskine sahip olduğunu ve bu tür kredilerin uzman kredi kuruluşları Deutsche Pfandbriefbank ve Aareal'in kredi defterlerinin çoğunu oluşturduğunu söyledi.

Avrupalı büyük kreditörler arasında ABD piyasasında en büyük niske sahip olan Deutsche Bank, ancak analistler bunun kredilerinin sadece %1,5'i olduğunu ve bankanın potansiyel kayıpları karşılamak için zaten bir miktar para ayırdığını vurguladı.

ABD'nin büyük sermayeli bankaları yaklaşık %11'lik riske sahipken, orta sermayeli kredi kuruluşlarının kredilerinde ticari gayrimenkul kredilerinin oranı yaklaşık %30.

Morgan Stanley'e yalan unvan suçlaması

 

Morgan Stanley’de bir dönem kapanıyor mu?

 

Morgan Stanley: TCMB'de görev değişikliği sonrası geleneksel para politikası sürecek

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)