BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's raporu ne zaman açıklanacak?----

Moody's raporu ne zaman açıklanacak?

Moody's raporu ne zaman açıklanacak?
11 Ağustos 2014 - 11:40 www.finansgundem.com

Gündem Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Akkurt, Moody's raporuna ilişkin tahminlerini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM/OZEL

Gündem Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Akkurt, katıldığı canlı yayında cuma günü piyasaların odaklandığı açıklanmayan Moody's raporunu değerlendirdi.

Moody’s’in merakla beklenen Türkiye raporu gizemini korurken, Ankara kulislerine göre, rapor Hazine’ye ulaştı ancak değerlendirme konusunda uzlaşmazlık olduğu iddia edildi.

Hafta boyunca üzerine siyasilerin speküle edilebilecek açıklamalarda bulunduğu ve piyasaların diken üstünde beklediği Moody’s’in kredi notu değerlenmesi cuma günü gelmedi. Daha önce 8 Ağustos’ta açıklanacağı belirtilen raporun akıbetine ilişkin Moody’s’in internet sitesinde yapılan kısa ve muğlak açıklama kafalardaki soru işaretlerini gidermeye yetmezken, Ankara ve ekonomi kulislerinde konuşulan iddialara göre, Moody’s’in Türkiye kredi notu değerlendirmesi Ankara’dan döndü.

MOODY'S DUYGUSAL BİR KURUM

Canlı yayında bu sorunun sorulduğu Ziya Akkurt, "Moody's duygusal bir kredi derecelendirme kurumu... Zamanınsa not artırımı yaparken de çok kritik ve beklenmedik bir dönemde olmuştu. Bu son yaşanan olayda oldukça enteresan.

RAPOR KÖTÜ MÜ GELDİ?

Rapor iyi olsa geri döner miydi?

Ben o kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Türkiye'nin notunu düşürecek bir durum yok. Hem 1 sene önce not yükseltip bir sene içinde bu notu indirmek kurum için de sorgulancak bir durum. Türkiye'de durum o kadar da kötü değil.

MOODY'S RAPORU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Moody's ile ilgili Cuma günü açıklanmayan rapor bu hafta açıklanır mı?

Bence bu hafta gelmeyecek. Bu süre Aralık filan olabilir. Bu hafta için açıklanırsa başka söylentiler çıkar. "cumhurbaşkanlığı seçimi mi beklenildi" diye düşünülür?
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİYASKO ..11 Ağustos 2014 12:44

    Bu saatten sonra açıklasa ne açıklamasa ne , tam bir hikaye , kaç para aldınız siz onu açıklayın en iyisi ..