BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten terör örgütü PKK'ya sınır ötesi operasyon----

MİT'ten terör örgütü PKK'ya sınır ötesi operasyon

MİT'ten terör örgütü PKK'ya sınır ötesi operasyon
02 Ekim 2023 - 10:14 www.finansgundem.com

MİT, Dağlıca saldırısının planlayıcısı Müzdelif Taşkın, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT), Suriye'de düzenlenen operasyonda, Türk Silahlı Kuvetleri'nin (TSK) 12 şehit verdiği Dağlıca saldırısının planlayıcısı 'Aslan Çele' kod adlı Müzdelif Taşkın etkisiz hale getirildi.

MİT, saha ajanları vasıtasıyla 1988 yılından beri PKK bünyesinde faaliyet yürüten Müzdelif Taşkın'ın Suriye'de izine ulaştı. Bir süre takip edilen terörist Taşkın, yapılan hazırlıkların ardından Kamışlı- Amude kara yolu üzerinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi. 2007 yılında Hakkari'nin Dağlıca köyündeki TSK Komando Taburu'na ağır silahlarla düzenlenen ve 12 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı saldırının planlayıcısı olan Müzdelif Taşkın, 2010 yılında Irak'a geçerek terör örgütünün sözde Zap eyalet sorumlularından oldu. Zap alanındaki terörist faaliyetleri dolayısıyla PKK yönetimi tarafından Avaşin eyaleti genel sorumlusu olarak görevlendirildi. Irak alanında bulunduğu süreç içerisinde PKK'ya yeni katılan kadrolara askeri ve ideolojik eğitimler verdi.Barış Pınarı Harekatı öncesinde Suriye alanına geçen Taşkın, harekatın bitmesinin ardından YPG tarafından tünel, mevzilendirme çalışmalarını planlamak ve faaliyete geçirmek adına sorumlu düzeyde görevlendirildi. Son olarak PKK/YPG adına sözde Suriye asayiş genel sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden Taşkın, 35 yıl PKK bünyesinde saldırıların planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak faaliyet gösterdi. Güvenlik kaynaklarınca, Müzdelif Taşkın'ın etkisiz hale getirilmesinin, örgüt tabanında motivasyon kaybına neden olacağı değerlendirildi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!

 

MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha

 

MİT'ten MOSSAD operasyonu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)