BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKDK'dan tavsiye kararı: Deprem tazminatı ödendi----

KDK'dan tavsiye kararı: Deprem tazminatı ödendi

KDK'dan tavsiye kararı: Deprem tazminatı ödendi
27 Nisan 2024 - 12:57 www.finansgundem.com

Osmaniye'de veri hazırlama ve kontrol işletmeni olan çalışanın deprem tazminatının eksik ödenen yüzde 25'lik kısmı, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) Sağlık Bakanlığı ve Osmaniye Valiliği'ne verdiği tavsiye kararı ile ödendi.


Osmaniye'de görev yapan kamu çalışanı, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurarak, Cumhurbaşkanı Kararı gereğince 6 Şubat depremlerinin meydana geldiği bölgede çalışan personele 6 ay süre ile 2 bin TL tazminat ödendiğini, tazminattan eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda, her eşe bu tutarın yüzde 75’inin ödendiğini belirtti. Ancak o dönem eşi izinli ve raporlu olduğu için tazminattan faydalanmadığını, bu yüzden kendisine tazminatın yüzde 100 oranında ödenmesi gerekirken, yüzde 75 oranında ödeme yapıldığını belirtti. Başvurucu çalışan, kendisine eksik yatırılan yüzde 25’lik tutarın tarafına ödenmesini istedi.

Başvuruyu inceleyen KDK, tazminata hak kazanabilecek durumda iken izin ya da rapor kullanıp kişi hakkından feragat ediyor ise diğer eşin fiilen çalışma şartını karşılaması durumunda her halükarda tazminattan yüzde 100 oranında faydalanması gerektiğinin altını çizdi. KDK, başvuranın eşi sıhhi izin kullandığı için deprem tazminatından faydalanamadığından başvurana yönelik yüzde 75 oranında deprem tazminatı yatırma işleminin hukuka aykırı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Vatandaşı haklı bulan KDK, başvurana yapılan yüzde 25 oranındaki deprem tazminatına ilişkin eksik ödemenin yatırılmasını teminen gerekli işlemlerin yapılması için Sağlık Bakanlığı’na ve Osmaniye Valiliği’ne tavsiye kararı gönderdi. KDK'nın kararı üzerine başvuranın talep ettiği yüzde 25 oranında deprem tazminatı ödemesi yapıldı.

İsveç'te ayrımcılığa uğrayan başörtülü kadına 14 bin dolar tazminat

 

Bademcik ameliyatı hayatını kararttı: Rekor tazminat talebi!

 

İliç'te ölen 9 madenci için ödenecek tazminat belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)