BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten terör örgütüne bir darbe daha----

MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha

MİT'ten terör örgütüne bir darbe daha
19 Eylül 2023 - 10:11 www.finansgundem.com

MİT, düzenlediği operasyonla terör örgütü YPG/YPJ’nin sözde Münbiç sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemler ve Türkiye'de eylem yapmak için eğitilen teröristlere komuta ettiği gerekçesi ile Uman Derviş'i saha ajanları ile takibe aldı. Suriye'nin Münbiç bölgesinde yeri tespit edilen Uman Derviş, gerçekleştirilen nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi. 

'Sara', 'Şervin Derik' ve 'Şervin Serdar' kod isimlerini kullanan Uman Derviş, örgütün kırsal kadrolarına 1998 yılında katıldı. PKK/KCK içerisinde özel güç birimine seçilerek suikast, sabotaj, bomba yapımı gibi eğitimler aldı. 1998-2014 yılları arasında Irak'ta farklı alanlarda sorumlu düzeyde görevler üstlendi ve PKK'nın şehir eylemlerini organize eden birimde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttü. Şehirde gizlenme eğitimleri alan Derviş, 2015 yılında Türkiye'ye gelerek İzmir'de örgütsel faaliyetler yürütüp tekrar Suriye'ye kaçtı. 2021 yılında Suriye'ye geçerek YPG istihbaratının sözde dış ilişkiler sorumlusu oldu. Ardından da sözde Münbiç eyaleti genel sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı.

Öldürülen Uman Derviş, terör örgütü YPJ'nin 2016 yılında Çekya'nın başkenti Prag'daki sözde genel merkez açılışına katılmıştı.

MİT'ten MOSSAD operasyonu!

 

MİT'ten PKK'nın para trafiğine nokta operasyon!

 

MİT'ten terör örgütü PKK'ya darbe!

 

MİT'ten Gara'da nokta operasyon!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)