BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten PKK'nın para trafiğine nokta operasyon!----

MİT'ten PKK'nın para trafiğine nokta operasyon!

MİT'ten PKK'nın para trafiğine nokta operasyon!
07 Eylül 2023 - 10:53 www.finansgundem.com

MİT, PKK/YPG'nin para trafiğini yöneten Zülfiye Binbir'e operasyon düzenleyerek etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin finans sorumlusu olan ve terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer alan 'Rojna' kod adlı Zülfiye Binbir'i Suriye'nin Rumeylan bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rojna kod adlı Binbir, 1993'te PKK'ya katıldı, Irak ve Suriye'de terörist faaliyetlerde bulundu, 2018'de sözde "Kobani asayiş komutanı" oldu.

MİT, PKK/YPGnin <a href=finans sorumlusunu etkisiz hale getirdi" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" />

YPJ temsilciliği de yapan, PKK/YPG'nin ekonomi sorumluları arasında yer alarak, örgütün para trafiğini yöneten Binbir, geçmişte güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda eylemde yer alması ve faaliyetlerinden dolayı Terör Arananlar Listesi'nde yeşil kategoride yer alıyordu.

Binbir, Muş Valiliğinde 2011'de staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini yapan Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerini organize etmesi ve Türkiye'deki diğer eylemleri nedeniyle MİT tarafından uzun süredir takip ediliyordu.

Sahadan elde ettiği istihbarat ve verileri analiz ederek operasyon kararı alan MİT, saha ajanlarına verilen talimat neticesinde Binbir'i, Suriye'nin petrol sahası Rumeylan bölgesinde etkisiz hale getirdi.

MİT'ten Gara'da nokta operasyon!

 

MİT'ten Haseke'de nokta operasyon

 

MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta atışı

 

MİT'ten nokta operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)