BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten Kuzey Irak'ta nokta atışı----

MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta atışı

MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta atışı
16 Ağustos 2023 - 10:25 www.finansgundem.com

MİT Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonla, PKK/KCK'nın sözde basın ve arşiv sorumlularından Celal Birdal, etkisiz hale getirildi.

Türk güvenlik güçlerine yönelik pek çok eylemin faili olarak aranan 'Sidar Serhat' kod adlı terörist Celal Birdal, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ajanlarının radarına girdi. PKK/KCK'nın sözde basın ve arşiv sorumlularından olduğunu öğrenilen teröristin Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Saha ajanları, Celal Birdal'ı adım adım izledi. Teröristin bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye'ye gitmeye özendirmek amacıyla görüştüğü belirlendi. MİT'in operasyonu ile Birdal, beraberindeki örgüt mensuplarıyla etkisiz hale getirdi.

Celal Birdal, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik programında öğrenim gördü. Öğrencilik yıllarında PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasında sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Daha sonra terör faaliyetlerini Suriye ve Irak'ta sürdürdü. Irak/Hakurk alanında ağır silah eğitimi aldı ve Irak/Zap alanına geçerek, lojistik faaliyetlerinde sorumlu seviye rol üstlendi.

MİT'ten terör örgütü DEAŞ'a darbe!

 

MİT'ten nokta operasyon

 

MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon

 

MİT'ten teknoloji adımı: Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu

 

MİT'ten PKK'ya ağır darbe

 





YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)