BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT'ten MOSSAD operasyonu!----

MİT'ten MOSSAD operasyonu!

MİT'ten MOSSAD operasyonu!
14 Eylül 2023 - 13:54 www.finansgundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Temmuz ayında gerçekleştirdiği operasyonla MOSSAD'a ait bir ajan şebekesini çökertti. Derinleştirilen soruşturma sonucunda 57 kişilik şebeke hakkında bir iddianame hazırlandı.


Milli İstihbarat Teşkilatı'nın temmuzda gerçekleştirdiği operasyonla MOSSAD’ın 7 kişilik ajan şebekesinin çökertildiği duyurulmuştu.

O soruşturma derinleştirildi. Ajanlarla bağlantılı kişilere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

TRT Haber'den Hilal Yıldırım'ın derlediği habere göre; Soruşturmanın sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 57 kişiye dava açıldı.

14 FİLİSTİNLİ AKTİVİST HEDEFTEYDİ

Hazırlanan iddianameye göre, casusların hedefinde Türkiye’de yaşayan yabancıların dışında, özellikle Filistinli aktivistler vardı.

MOSSAD ajanları çeşitli Filistin derneklerine üye olan 14 aktiviste yönelik cinayet, adam kaçırma, şantaj gibi eylemler düzenlemek için istihbarat çalışması yapıyorlardı.

Dosyaya göre şüpheli ajanlar doğrudan İsrail'in Tel Aviv merkezli kurduğu çevrimiçi operasyon ekibine bağlı. Bu ekip için yaptıkları işler karşılığında binlerce dolarlık ödemeler gerçekleştiriliyor. Ödemeler ise kripto paralar, havale ofisleri, canlı kuryeler ile yapılıyor.

KAÇIŞ PLANLARINI İTİRAF ETTİLER

Şüphelilerden kurye görevindeki Alperen Erkut ifadesinde casusların kaçış planı çizdiğini itiraf etti.

2022 yazında şüphelilerden Ahmet Koray Özgürün ve tanınmamak için soyadını değiştiren Okan Albayrak'ın deşifre olduklarını, bu nedenle İsrail'den yardım alarak önce Yunanistan’a oradan da Avrupa’ya kaçacaklarını söylediğini anlattı.

Şüpheliler arasında Özel Dedektifler Derneği'nin kurucu başkanı İsmail Yetimoğlu da bulunuyor.

Yetimoğlu’nun, Ilya isimli İsrail İstihbarat Servisi üyesi ile 2019- 2022 yılları arasında irtibat kurduğu ve onun talimatı ile bir çok isim hakkında bilgi belge topladığı tespit edildi.

İsrail ajanı tarafından kendisine uluslararası ödeme şirketi aracılığıyla binlerce dolar gönderildiği belirlendi.

Şüpheliler 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme' suçundan haklarında açılan davada önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklar.

MİT'ten Mossad operasyonu: Casusluk şebekesi çökertildi!

 

Ünlü aktör Haim Topol'un Mossad ajanı olduğu ortaya çıktı

 

Mossad Başkanı'ndan İran çıkışı

 

Malezya'da Mossad operasyonu: Yargılanan sayısı 13'e çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)