BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMİT’i sarsan 'arazi kavgası'----

MİT’i sarsan 'arazi kavgası'

MİT’i sarsan 'arazi kavgası'
01 Ağustos 2013 - 09:15 www.finansgundem.com

MİT, ''aile içi” arazi kavgasında adının geçmesiyle sarsıldı...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir personelinin “aile içi” arazi kavgasında adının geçmesiyle sarsıldı. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, bir kişinin öldüğü, iki kişinin de yaralandığı kavgada silahlar çekildi. Olayda MİT’çi D. Ç. ve babası D. Ç. tutuklandı.
MİT, “D. Ç adlı personelimiz Gaziantep’te aile içi bir olaydan dolayı yaralama olayına karışmış, tutuklu olarak adli süreci devam etmektedir” açıklamasını yaptı. D. Ç’nin ailesi ise “Yalancı şahitlerin D. Ç.’ye iftira attığını’’ iddia etti.
Gaziantep’in Karanfil köyünde arazi anlaşmazlığından dolayı 1 haziranda iki kardeş ve kardeş çocukları arasında çıkan kavgada, MİT Ordu Bölge Müdürü D. Ç.’nin amcası A. Ç. hayatını kaybetti. D. Ç.’nin abisi N. Ç. ile amcasının oğlu M. Ç. ise yaralandı.
Olayın ardından Jandarma ifade aldı. Önce, MİT mensubu D. Ç.’nin babası, “adam öldürme’’ iddiasıyla tutuklandı. Sonra, bazı görgü tanıkları ile yaralanan ve yoğun bakıma alınan amca oğlu M. Ç.’nin, yoğun bakımdan çıktıktan sonra verdiği ifadeler doğrultusunda MİT’çi D. Ç. ‘yaralama’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.
Karşılıklı suçlamalar var
Köylüler, olayın ardından ifade verdikten sonra, “köye bazı MİT mensuplarının geldiğini ve D. Ç.’yi suçlayan görgü tanıklarını baskı altına alarak ifadelerini geri çekmelerini sağladıklarını, ancak iki tanığın gizli tanık olmayı kabul ettiğini” ileri sürdü. MİT ise bu iddiaları yalanlayarak, “D. Ç isimli personelimiz Gaziantep’te aile içi bir olaydan dolayı, yaralama olayına karışmış olup, tutuklu olarak adli süreci devam etmektedir. Olayın teşkilatımızla ilgisi yoktur” açıklaması yaptı.
MİT’çinin ailesi de “Kurumundan dolayı dokunamadılar” şeklinde oluşturulan baskılara istinaden D. Ç.’nin tutuklandığını ileri sürdü. “Yalancı şahitlerin, babasının yapmış olduğu işi kurumundan ve mevkisinden dolayı D. Ç.’nin üstüne attıklarını’’ iddia eden aile, şu ifadeleri kullandı:
“Aile içi bir olaydı. Dışarıdan insanların bununla alakadar olması, iftira atması, D. Ç. üzerine oynanan oyunlardır. Yargıda hepsi ortaya çıkacak. Görgü tanığı yok. Köyün tümü kaçakçılıkla geçim sağlamaya çalışıyor. Büyük kaçakçılık, uyuşturucu gibi... Öbür taraf (kavga edilen aile) da bunların içindedir. Köyde kaçakçılık yapmayan, devlet tarafında olan biziz. Bizi yıpratma politikası içindeler. D. Ç., olaylar yaşandıktan sonra olay yerine geldi ve hakkındaki iddia (silahla vurma iddiası) doğru değil.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)