BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMIT Bitcoin Projesi’nde büyük fiyasko----

MIT Bitcoin Projesi’nde büyük fiyasko

MIT Bitcoin Projesi’nde büyük fiyasko
07 Haziran 2021 - 13:19 www.finansgundem.com

2014'te kazandıkları Bitcoin'lerini hemen harcayan öğrenciler, BTC'lerini market alışverişi ve restoranlarda harcadıkları için pişman olduklarını açıkladı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Ekim 2014'te lisans seviyesindeki öğrencilerine, toplamda 500 bin dolar değerinde Bitcoin vermeyi amaçlayan MIT Bitcoin Projesi'ni başlatmıştı

Öğrenciler, bir anketi doldurarak o zamanlarki değeri 100 dolar olan 0,3 BTC alabiliyordu. Projeyi, üniversite mezunlarından ve Bitcoin topluluğu temsilcilerinden 500 bin dolar toplayan Jeremy Rubin ve Dan Elitzer adlı öğrenciler yönetiyordu.

Projenin amacı kripto paralara teşvik etmek ve kampüsün küresel bir kripto araştırma merkezi olmasını sağlamaktı.

Projeye 3.100 öğrenci katıldı ve 200 bin dolara yakın değere sahip BTC dağıtılmadı. Üniversite, güncel kurlar ile yaklaşık 33,8 milyon dolar değerinde BTC dağıtmış oldu.

MIT'nin kitabevi de ders kitapları, okul gereçleri ve diğer MIT ürünleri için BTC ödeme desteği başlattı ve öğrencilerin büyük çoğunluğu, ücretsiz kazandıkları BTC'leri harcadı. Bloomberg'in haberine göre ise bir öğrenci, MIT'nin kendisine yedi yıl önce verdiği Bitcoin'i hala tutuyor.

0,3 BTC'nin değeri nisan ortasından günümüze 19.500 dolardan 11 bin dolara gerilemiş olsa da, MIT mezunu Mary Spanjers, kripto para ile olan deneyimini "gerçekten olağanüstü" olarak tanımlıyor:

Çoğumuz bunun şaka olduğunu sandık

Projesi'nden sorumlu MIT doçenti Christian Catalini, katılan öğrencilerin yüzde 10'unun BTC'lerini ilk iki hafta içinde, yüzde 25'inin ise projenin 2017 ortalarında tamamlanmasıyla birlikte sattığını düşünüyor.

Kripto paralarda neler fiyatlanıyor?

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

Altının tepkisi: Yüksek faiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)