BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMİT bankaların bilgilerine ulaşabilecek----

MİT bankaların bilgilerine ulaşabilecek

MİT bankaların bilgilerine ulaşabilecek
20 Şubat 2014 - 10:02 www.finansgundem.com

MİT'e süper yetkiler tanıyan kanun teklifine göre MİT bankaların alt yapısını kullanıp istediği bilgilere ulaşabilecek

Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) süper yetkiler tanıyan kanun teklifi AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunuldu. 15 maddelik kanun teklifi ile MİT’e operasyon yetkisi getiriliyor.  Yeni kanun teklifinde en çok dikkat çeken noktalardan biri de bankacılık sektörü ile ilgili.  Kanun teklifinin kabulu halinde MİT bankaların alt yapısını kullanıp istediği bilgilere ulaşabilecek.

Teklifin genel gerekçesinde “Dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulu’nca MİT’e operasyonel görev verilebilmesine yönelik düzenleme yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur” ifadeleri dikkat çekiyor. Teklifin birinci maddesinde yer alan öneriye göre MİT, dış istihbarat, milli savunma, terörle mücadele ve uluslararası suçlar ile siber güvenlik konularında her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanmak suretiyle bilgi, belge, haber ve veri toplama, kaydetme ve analiz etme yetkisiyle donatılıyor.  

BANKALARIN ALT YAPISINDAN YARARLANACAK

MİT, kamu kurumları, Bankacılık Kanunu kapsamındaki kuruluşlar ile tüzel kişiler ve tüzel kişiliği bulunmayan kuruluşlardan bilgi, belge, veri ve kayıtları alabilecek. Elektronik alt yapılarından yararlanabilecek. Yani bankalar dahil istediği her bilgi-belgeye erişme yetkisi olacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mit20 Şubat 2014 14:14

    dışarıda operasyon yapamayan teşkilatımız içeride vatandaşı fişleyecek anlaşılan. hem de hiç bir yerden izin almaksızın. çok ilginç.

  • hukuk vs mit20 Şubat 2014 10:49

    nasıl bir ülkeye dönüştük Allahım. Hukuk dışında bir kanal daha tesis ediliyor. şimdi ne kadara hararetle desteklerseniz destekleyin bir 10 sene sonra çok pişman olunacak hususlar bunlar. bu kanunlarda 5-10 yıl sonra hep geri adım atılacak.