BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMısır ekonomisi için kriz çanları çalıyor----

Mısır ekonomisi için kriz çanları çalıyor

Mısır ekonomisi için kriz çanları çalıyor
16 Mart 2022 - 11:00 www.finansgundem.com

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Mısır'ın faiz oranını arttırmasına muhtemel gözüyle bakarken, IMF yardımına ihtiyaç duyacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali küresel ekonomi üzerinde ağır hasarlar bırakacak gibi görünüyor.

Yükselen enflasyon, enerji fiyatlarına bir de gıda krizi eklenince bazı ülkeler daha büyük hasarlar almaya başladı. Zaten bir süredir sorunlar yaşayan Mısır ekonomisi ise savaşın da etkisiyle daha sıkıntılı bir döneme girdi. Fitch Ratings'e göre, Mısır Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta faiz oranını yükseltmesi bekleniyor ve Kuzey Afrika ülkesinin Ukrayna'daki savaşın getirdiği zorluklarla başa çıkabilmek için IMF tarafından finanse edilen başka bir programa ihtiyacı olabilir.

Derecelendirme kuruluşu bugün yayınladığı bir raporda, "Fitch, daha yüksek faiz oranlarını, kurda değer kaybını ve bir IMF programını Mısır makamlarının ülkenin dış pozisyonunu desteklemek için mevcut politika seçenekleri arasında görüyor" dedi.

Mısır, buğdayının çoğunu Rusya ve Ukrayna'dan ithal ediyor ve bu emtiayı milyonlarca yurttaşı için bir ekmek sübvansiyonu programının temel taşı olarak kullanıyor. Savaş uluslararası piyasaları kasıp kavururken yükselen tahıl fiyatları, kamu maliyesi üzerinde baskı oluşturuyor.

Fitch, Rus ve Ukraynalı turistlerin tüm varışların yaklaşık üçte birini oluşturduğu için Ukrayna'daki savaşın turizm sektörünün Mısır'daki toparlanmasını etkileyeceğini vurguladı. Turizm, yurtdışındaki işçi havaleleri ve Süveyş Kanalı gelirleriyle birlikte Mısır'ın başlıca sabit para kaynaklarından biri.
Fitch'e göre, gıda fiyatları enflasyonu ile birlikte yüksek Faiz oranı "genel hükümet açığını azaltma çabalarını karmaşıklaştırabilir".

Mısır'dan ihracat kararı

Putin: Küresel piyasalara gaz tedarikini sürdürme niyetindeyiz

Küresel piyasalarda pozitif hava

Küresel piyasalarda petrol krizi büyüyor

Avrupalı işletmeler savaş ekonomisine yeniliyor

Piyasalarda enflasyonist kaygı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)