BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriMigros’a bir talip de Rusya'dan----

Migros’a bir talip de Rusya'dan

Migros’a bir talip de Rusya'dan
15 Temmuz 2013 - 12:39 www.finansgundem.com

Perakende sektörü hareketli günler geçiriyor. Bugünlerde merak edilense Migros'ta neler olacağı...

Perakende sektörü hareketli günler geçiriyor. Sektörde oyunun kuralları adeta yeniden yazılıyor. Son yıllarda özellikle Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding’in adımları dikkatle izleniyor. Yıldız Holding, 2011’de Migros’tan Şok’u alarak bu alandaki iddiasını ortaya koymuştu. Şok’un ardından İspanyol Dia’yı bünyesine katan Yıldız Holding, son satın almasını ise geçen hafta yaptı ve Özen Grup bünyesindeki 119 Onurex mağazasını satın aldı.
Fransız hipermarket devi Carrefour’un Türkiye’deki hisselerini Sabancı’ya bırakarak CarrefourSa’dan çekilmesi de sektörün takip ettiği önemli gelişmelerden biriydi. Bunlar sonuçlanmış alım satımlar. Bugünlerde sektörde en çok merak edilen konu ise Migros’ta neler olacağı… Bilindiği üzere Migros, 2008 yılında 1.98 milyar TL bedelle Londra merkezi don şirketi BC Partners’a satılmıştı. Fon şirketinin Migros’tan çıkış zamanı geldi. Bu nedenle Migros için sıkı pazarlıklar devam ediyor. Daha önce b u sayfalarda Migros’a Anadolu Grubu, Doğan Grubu ve İngiliz Tesco’nun talip olduğunu yazmıştık. Öğrendiğimize göre, Migros’a yeni bir talip çıkmış. Bu Rusya’nın en büyük gıda perakende grubu X5 Retail Group’muş. Temeli 1995’te atılan grup çatısı altında farklı markalar var. X5 Retail Group N.V’nin soft discount zinciri Pyaterochka, süpermarket markası Perekrestok ve Karusel var. Rusya ve Ukrayna’da 740 değişik merkezde mağazaları bulunan X5 Retail.’in özellikle hipermarket ve süpermarket formatları için Migros ile ilgilendiği belirtiliyor. Grubun 2012 cirosu 15 milyar 795 milyon dolar. 2011’e göre cirosunun yüzde 2.2 arttıran grup, her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyor. (PARA)
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)