BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTMSF'den yeni Bank Asya açıklaması!----

TMSF'den yeni Bank Asya açıklaması!

TMSF'den yeni Bank Asya açıklaması!
01 Mart 2016 - 11:36 www.finansgundem.com

TMSF 29 Mayıs'a kadar satmayı planladıkları Bank Asya için yeni açıklamalarda bulundu.

 TMSF, Bank Asya'nın Türkiye ekonomisine kazandırılması için, Fon tarafından bütün imkanların değerlendirildiğini ve gelişmeler oldukça kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini açıkladı.
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan yapılan açıklamada, "Kanun'un açık hükümlerine ve gerçeklere aykırı, manipülatif amaçlı olduğu değerlendirilen haber ve yorumlara itibar edilmemesi, ilgililerin menfaatine olacaktır" denildi.
 
TMSF açıklamasında şöyle denildi:
 
"5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 71. maddesinin 1/b bendi kapsamında, temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF’ye devredilen Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin çözümlenmesine ilişkin olarak, Kanun’un 107. maddesi kapsamında öngörülen 9 aylık süre, aynı Kanun maddesine istinaden alınan kararla, 29.02.2016 tarihinden başlamak üzere 3 ay süreyle uzatılmıştır.
 
İlgili kanun maddelerinin emrettiği doğrultuda, Banka, belirtilen sürenin sonuna kadar satış, birleşme ya da devir yoluyla çözümlenecektir. Bunun mümkün olmaması halinde, tasfiye edilmesi gündeme gelecektir.
 
Süreç kanunlara uygun devam ederken, bir kısım basın ve yayın organlarında, ısrarla, TMSF tarafından Bankaya atanan yönetimin “geçici” olduğu ve yönetimin tekrar banka hissedarlarına iade edileceği anlamına gelen ifadelere yer verildiği görülmektedir.
 
Mevcut hukuki düzenlemeler çerçevesinde, bir “Fon Bankası” statüsünde olan Bankada “geçici” bir yönetim yoktur. Ayrıca, mevcut hukuki durum çerçevesinde, Bankanın ortaklara iadesi imkan dahilinde bulunmamaktadır.
 
Öte yandan, söz konusu haber ve yorumlarda  TMSF’nin banka hissedarlarına baskı yaptığı, satış için muvafakatname istediği gibi bir takım iddialara da yer verilmektedir.
 
Öncelikle belirtmek gerekir ki, iddia edildiği gibi, TMSF tarafından hiçbir hissedardan yazılı ya da sözlü herhangi bir talepte bulunulmamıştır. Ancak, Bankanın tasfiye edilmesi yerine satılmasına taraftar olan Banka ortaklarının bir kısmı, kendi aralarında organize olarak, hisselerinin satışının TMSF tarafından gerçekleştirilmesi hususundaki taleplerini TMSF’ye önce sözlü, ardından da yazılı olarak iletmişlerdir.
 
Bankanın Türkiye ekonomisine kazandırılması için, Fon tarafından bütün imkanlar değerlendirilmekte olup, gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. Kanun’un açık hükümlerine ve gerçeklere aykırı, manipülatif amaçlı olduğu değerlendirilen haber ve yorumlara itibar edilmemesi, ilgililerin menfaatine olacaktır."

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00611 Mayıs 2016 16:39

    megabank kuruluyor temalınde bankasya olsa gerek

  • Yakup 02 Mart 2016 10:48

    Ne var ne yok sattırıp masum cemaatçilerin paralarını yatırttılar bu bankaya sonra ilk parasını çekip yurtdışına kaçan bunların hissedarları, örgütün başındakiler oldu...Devlet buna daha fazla göz mü yumacaktı...

  • emekli02 Mart 2016 02:18

    kac kişiyi işsiz bıraktınız onların günahı sizi affetmez yüzdefa hacca gitseniz

  • Banker 02 Mart 2016 01:11

    Bir alıcı bulunmalı ve bütün yatırımcılar belirlenen hisse değeri üzerinden hissesini bu alıcıya satması zorunlu olmalı. En iyi çözüm budur. Tasfiye halinde sonuçlar yatırımcı için çok olumsuz olur.

  • kasa01 Mart 2016 20:54

    boşaltılan kasa derken? tmsf ye devir sırasındaki bilançoya bakmadınız herhalde ekselansları. boş kasa değil de boş kafa olabilir sözkonusu.

  • Ali Ergül01 Mart 2016 19:13

    Satıldı. Şimdi kılıf aranıyor... Katar lı bankacılar geliyor faizsiz bankacılığa.

  • yalan01 Mart 2016 18:06

    bunlar tasfiye eder niyetleri en başından hep kötü idi

  • ekselans00601 Mart 2016 16:07

    boşaltılan kasa mallar hesaplar verılen kredılerın hesabı sorulmadan çöpunu satar veya hesabını yapmadan tasfıye edersenız 2 elım yakanızda hakkıkmı kımse yetkılı ve hırsız helal etmıyorum onlara.