BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Halkbank kârını açıkladı----

​Halkbank kârını açıkladı

​Halkbank kârını açıkladı
24 Şubat 2016 - 17:54 www.finansgundem.com

Halkbank 2015 yılında 2 milyar 315 milyon TL kâr elde etti

Bankacılık sektöründeki köklü deneyim ve ürün çeşitliliğiyle Üreten Türkiye’ye destek olmak üzere çalışmalarını sürdüren Halkbank, 2015 yılı sonunda toplam aktiflerini 2014 yıl sonuna oranla yüzde 20,8 artırarak 187 milyar 729 milyon TL’ye yükseltti. Toplam kârı 2 milyar 315 milyon TL’ye, toplam mevduatı 122 milyar 146 milyon TL’ye ulaşan Banka’nın, 2015 yılında toplam kredileri de 166 milyar 526 milyon TL’ye yükseldi.

Halkbank’ın geçmişten gelen gücünü geleceğe taşımak ve Türkiye’nin dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmasına destek olmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Gücünü üretimden alan, ekonomik istikrarını koruyarak büyüyen bir Türkiye idealiyle destek verdiğimiz projelerle Halkbank, 2015 yılında da bankacılık sektörünün yıldızı oldu. Bankamız bu alandaki güçlü varlığı ve köklü geçmişinden gelen deneyimiyle reel sektörün en önemli iş ortaklarından biri olmaya devam etti. Bizim bankacılık anlayışımız, ekonomideki tüm üretken oyuncuların şevk ve verimliliğini artıracak bir hizmetler bütününü ifade ediyor. Bu kapsamda, Türkiye ekonomisine sadece sağladığımız finansmanla değil, 78 yıllık tecrübemizi reel sektöre açarak hizmet etmekten de büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Halkbank’ın 2015 yılı net kârı 2 milyar 315 milyon TL oldu

Sürdürülebilir büyüme anlayışıyla karlı ve verimli bir yılı daha geride bırakan Halkbank, finansal performansıyla 2015 hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde etti. 2015 yılında net kârı 2 milyar 315 milyon TL olarak gerçekleşen Halkbank’ın, 2014 yılsonuna göre toplam aktifleri yüzde 20,8 artışla 187 milyar 729 milyon TL’ye ulaşırken, toplam kredileri aynı dönemde yüzde 23,8 artışla 166 milyar 526 milyon TL’ye yükseldi. Bankanın toplam mevduatı ise 122 milyar 146 milyon TL oldu. Halkbank, KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu toplam ticari kredilerini 2014 yılsonuna göre yüzde 30,3 artışla 99 milyar 725 milyon TL’ye yükselterek Üreten Türkiye'ye 2015 yılında da destek olmaya devam etti.

Mevduat dışı kaynaklarını artırdıkları 2015 yılında, aktif kalitesini koruyarak verimli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi: “ Yaşanan iki seçime rağmen mali disiplinin güçlü bir şekilde devam etmesi, Türkiye ekonomisini dış şoklara karşı korunaklı kılarken, diğer yandan düşen enerji fiyatlarıyla birlikte daralan cari açık kırılganlığı azaltmaktadır. Dış ticaret açığını daraltan gelişmeler, cari dengedeki iyileşmeyi önemli ölçüde desteklerken; bankacılık sektörü güçlü sermaye yapısı ve aktif büyüklük konularındaki istikrarıyla da göreceli olarak başarılı bir yılı daha geride bıraktı. Türkiye’nin üretim potansiyeline, ihracatta rekabet edebilme gücüne ve istihdam kapasitesine verdiğimiz desteklerin, 2015 yılında da ekonomik büyümemize doğrudan yansımaları oldu.”

KOBİ Bankacılığının 2015 yılında da lideri Halkbank

Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ'ler, 2015 yılında da Türk bankacılık sektörünün en önemli destek alanlarından biri oldu ve Halkbank bu alandaki iddiasını devam ettirdi. Halkbank'ın yenilikçi ruhu ve sektörde inovatif çözümler üreten modern bankacılık anlayışıyla birçok konuda öncü olduğunu belirten Taşkesenlioğlu "Üç çeyrek asrı geride bırakan tecrübemiz ve donanımlı kadrolarımızla Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak yeni işbirlikleri geliştirdik. Bu kapsamda, Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile imzaladığımız yeni protokollerle sağladığımız kaynakları da reel sektöre sunduğumuz ürünlere yenilerini eklemek için kullanacağız" dedi.

Mega projelerde Halkbank imzası

Halkbank ticari ve kurumsal kredilerde yoğunlaşmanın arttığı 2015 yılında, kurumsal segmentte müşterileri için finansal çözümler sunmaya devam etti. Türkiye ekonomisine hareketlilik getiren mega projelerin finansmanında öne çıkan Halkbank, Üreten Türkiye’nin Bankası olarak büyük kapsamlı projelere verdiği destekle de büyümede önemli rol oynadı. Türk bankacılık sektörünün büyük kapsamlı projelerin finansmanında tek başına elini taşın altına koyabilecek güce ulaştığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Bankamız, gelecek dönemde de kurumsal bankacılık alanında ekonomik istikrarımızın baş aktörlerinden biri olmaya devam edecek ve stratejik hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde etmeyi sürdürecektir" dedi.

Uluslararası alandaki atılımı sürüyor

Halkbank güçlü bir atılım gerçekleştirerek geride bıraktığı yılda, yurtiçinde her geçen gün artan güç ve deneyimini, uluslararası alanda etkin bir banka olma stratejisi doğrultusunda çevre ülkelere de taşıdı. Makedonya’nın 16 şehrinde şube sayısını 34’e yükselten Halkbank, geçtiğimiz yıl içinde Sırbistan´da faaliyet gösteren Cacanska Banka’nın da yüzde 76,76’sını satın aldı ve bankanın adını Halkbank A.D. Beograd olarak değiştirerek hizmet vermeye devam etti. Bu satın almanın, şimdiden Sırbistan’daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine önemli bir katkıda bulunduğunu belirten Taşkesenlioğlu, "Büyüme stratejimiz doğrultusunda gelecek dönemde güçlü bir bölge bankası olma hedefiyle Balkanlar'daki fırsatları değerlendirmeye ve yeni adımlar atmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Paraf Ailesi büyümeye devam ediyor

Paraf, geçtiğimiz yılda da kazandıran kampanyalarıyla müşterilerine ayrıcalıklar sunmaya devam etti. Visa Europe’un Türkiye’deki üye bankalara yönelik, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Visa Başarı Ödülleri’nde Halkbank, "Visa Kredi Kartı Alışveriş Hacminde En Çok Büyüyen Banka" ödülüne layık görüldü. Halkbank’ın bireysel alışverişe yeni bir soluk getiren dinamik yüzü Paraf ile de yaptığı yenilikçi çalışmaların olumlu sonuçlarını toplamaya devam ettiklerini belirten Taşkesenlioğlu, "Müşterilerine çok geniş bir ayrıcalıklar dünyası sunan Paraf ile yılsonu itibarıyla kredi kartı sayımız 3 milyon 794 bin, POS sayısı ise 282 bin olurken üye işyeri sayımız da 278 bin’e yükseldi. Yapacağımız çalışmalarla Paraf ailesini daha da genişleteceğiz" dedi.

Yeni yıla yeni hedefler

Geçtiğimiz yıla 50 adet şube açılışı hedefiyle başlayan Halkbank, 2015 yılında 49 şube açılışı gerçekleştirerek hedefleriyle uyumlu sonuçlar elde etti. 2015 yılsonu itibarıyla yurtiçinde 944 şubeye ulaşan Halkbank'ın 2016'da 40 yeni şube açma hedefi bulunuyor. 2016 yılında hem aktif büyümede hem de kredilerde yüzde 16’lık bir büyüme hedeflediklerini belirten Taşkesenlioğlu, şunları söyledi: "Kredi büyüme oranları içinde en yüksek performansı kurumsal tarafta sağlayacağız. Mevduat büyümemizin ise yüzde 17 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz."

Halkbank sosyal sorumluluk projelerinde hız kesmiyor

Reel sektörün en büyük destekçisi olan Halkbank, 2015 yılında kamu kurumlarıyla önemli işbirlikleri geliştirdi. İstanbul Adalet Sarayı Rüzgâr Türbini yapımına destek sağlayan Halkbank, Adalet Sarayı binasının çatısına yenilenebilir enerji elde etmek amacıyla yerleştirilen rüzgâr türbinlerinin geliştirilmesi ve yapımına ilişkin projeye de katkıda bulundu. Halkbank, 2015 yılı içinde ayrıca, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit çocuklarına eğitim desteği sağlamak üzere tablet bilgisayar hediye edilmesi projesinde de yer aldı. Taşkesenlioğlu, "Geçtiğimiz yıl içinde dayanışma ve kardeşlik duygularına katkıda bulunmak üzere geniş çaplı bir toplumsal yardım projesi gerçekleştirdik. Gelecek dönemde de Halkbank’ın ilke ve değerlerini yansıtabileceğimiz projelere destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın24 Şubat 2016 19:21

    Eskiden kamu bankaları zarar eder habire görev zararı yazarlardı.Şimdi kamu bankalarının hepsi kar ediyor.Birileri utanmadan kalkmış ayakkabı kutusu muhabbeti yapıyor.Ayıptır ayıp.Doğru işler yapan insanlarımızı takdir edelim.

  • adalı24 Şubat 2016 19:11

    Çok güzel de sayın genel müdür, Acaba 2015 yılı seçimlerinden hemen sonra sadece sosyal medyadada insani değerlendirme ve eleştiriler yapan kaç müdürü, ya emekliye sevk ettiniz yada Suruç a tayin ettiniz.Sosyal projelerinizden biri de bütün personelin aynı görüşte olmasını sağlamak ve aykırı düşünenleri açlıkla terbiye etmek midir...