BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez TL'yi savunmakta zorluk çekecek!----

Merkez TL'yi savunmakta zorluk çekecek!

Merkez TL'yi savunmakta zorluk çekecek!
13 Aralık 2016 - 09:40 www.finansgundem.com

Ekonominin üçüncü çeyrekte yedi yıl sonra ilk kez daralmasının ardından Merkez Bankası'nın işi daha da zorlaştı...

Türkiye ekonomisi 27 çeyrekten sonra ilk kez küçüldü. 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı temmuz ağustos eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde devlet harcamalarını yüzde 23.8 arttırmasına rağmen vatandaş tüketimi kesti. Böylece ekonomi 7 yıl sonra yüzde 1.8 daralmış oldu. Uzmanlara göre bu veriden sonra Merkez Bankası’nın işi daha da zor.

Brown Brothers Harriman & Co. gelişen piyasalar müdürü Win Thin, Bloomberg news'a yaptığı değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu politikacılar tarafından faizleri düşürmesi ve üçüncü çeyrekte daralma göstererek yedi yıl sonra ilk kez küçülen ekonomiyi desteklemesi konusunda hali hazırda baskı altında olduğunu kaydederek, "Merkez Bankası bu veri sonrası faiz artırımına gitmekte zorluk çekecek" dedi.

Türk Lirası, Merkez Bankası'nın Kasım ayında yaklaşık üç yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesine karşın, bu çeyrekte yüzde 14 değer kaybetti. Yabancı yatırımcılar Ekim ayından bu yana her hafta yerel para cinsinden tahvil satışı yaptı ve bunun sonucu yabancıların piyasa payı yüzde 20'nin altına inerek 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Lahey'de Neuberger Berman Europe Ltd.'den Kaan Nazlı, ekonominin daraldığını gösteren veri sonrası politika yapıcıların lirayı savunmada zorluk çekeceklerini belirtti. TCMB Faiz kararı için 20 Aralık'ta toplanacak.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)