BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaMerkez, piyasaları rahatlattı----

Merkez, piyasaları rahatlattı

Merkez, piyasaları rahatlattı
28 Ocak 2014 - 07:38 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası piyasalara yüklü likidite sağladı

Piyasalardaki likiditeyi düzenlemek için çeşitli araçlar kullanacağını açıklayan Çin Merkez Bankası (PBOC), bunlardan ilkini bugün hayata geçirdi.  Çin Merkez Bankası bugün açık piyasa işlemleri ile piyasaya 150 milyar yuen tutarında likidite sağladı. Çin'in cuma günü başlayacak olan ay takvimine göre yeni yıl tatili öncesinde oluşan nakit talebi karşılanmaya çalışıldı.  Para aktarımı 14 günlük ters repo ihalesi yolu ile gerçekleştirildi.
Banka, 17 Aralık'ta da 29 milyar yuanlık (4,8 milyar dolar) ters repo ihalesi düzenleyerek piyasadaki likiditeyi artırmıştı.
Çin Merkez Bankası üst düzey yetkilisinin açıklamasında merkez bankasının likiditeyi esnek bir şekilde düzenleyerek, kredilerde ve sosyal finansmanda uygun bir büyümeyi sağlamak için çeşitli araçlar kullanacağı ifade edildi.
 Merkez bankasının reform sürecini devam ettireceği ve buna bankalar arası piyasadaki mevduat sertifikalarının genişletilmesi ve yuen'in hareket bandının genişletilmesinin de dahil olacağı Merkez bankası'nın para politikaları bölümünün başkanı Zhang Xiaohui'nin ifadeleri arasında yer aldı.

KÜÇÜK BANKALARI UYARDI


Çin Merkez Bankası küçük bankaları likidite riski konusunda uyardı. Çin Merkez Bankası'ndan üst düzey bir yetkili küçük bankaların karşı karşıya olduğu kredi risklerinin emlak sektörüne verilen kredirlerden ya da devlet kontrolündeki şirketlerin risklerinden daha büyük olduğunu açıkladı.
Wang Yi'nin uyarısı aylık Chinabond, dergisinde yayınlandı. Çin Merkez Bankası'nın istatistik bölümü başkanı Wang küçük bankaların varlıklarının risklerini kaldıramayacak kadar küçük olduğunu ve merkez bankası'nın yeterli likidite sağlamaması halinde bunun piyasalar açısından ciddi bir sorunu tetikleyebileceğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)