BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'nın kredibilitesi sürüyor----

Merkez Bankası'nın kredibilitesi sürüyor

Merkez Bankası'nın kredibilitesi sürüyor
20 Mart 2014 - 10:12 www.finansgundem.com

Fitch yetkilileri Türkiye Merkez Bankası'nın kredibilitesinin sürdüğünü açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in yetkilileri Fitch Yönetici Direktörü James Watson ve Fitch Kıdemli Direktörü Janine Dow, Türkiye'ye yönelik soruları yanıtladı.

BloombergHT'de röportaja katılan Fitch Kıdemli Direktörü Janine Dow, Türkiye Merkez Bankası'nın kredibilitesinin sürdüğünü söyledi. Sağlıklı bankacılık sektörünün ülkenin kredi notunu da etkilediğini ifade eden Dow, Türk bankalarının çok canlı bir semaye tabanı olduğunu açıkladı. Ancak Dow, Türkiye'nin dışarıdan gelen sermayeye bağlı olduğunu ve gelirlerin faiz üzerinden sağlandığından, faiz oranının artmasıyla bu durumun borçlanmayı baskı altına alabileceğini vurguladı.

Fitch Yönetici Direktörü Watson ise Türk lirasında çok güçlü aşağı yönlü baskı beklemediğini belirtti. Diğer gelişen ülkelerin bankacılık sistemlerini bakıldığında Türkiye'nin iyi durumda olduğunu söyleyen Watson, Çin ve Hindistan gibi gelişen ülkelerin bankalarında kredi tırmanışından dolayı risklerin bulunduğunu açıkladı. Watson, ardından, Türkiye'de de risklerin bulunduğunu, ve bu riskler konusunda gelişen piyasalar arasında en az Endonezya ve Güney Afrika'dan endişe duyduklarını söyledi. Rusya konusuna da değinen Watson, Rus bankalarının fonlama açısında sıkıntıda olduklarını ve bunun refinansman riskleri oluşturabileceğini belirtti.

Son olarak, Dow, Türkiye'de politik istikrarsızlık daha kötü ekonomik büyümeye ve daha ciddi sorunlara sebep olursa, bunun aynı veya daha büyük ölçüde bankacılık sektörüne yansıyacağını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)