BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez bankalarına enflasyon konusunda uyarı!----

Merkez bankalarına enflasyon konusunda uyarı!

Merkez bankalarına enflasyon konusunda uyarı!
04 Aralık 2023 - 16:10 www.finansgundem.com

BIS yetkilisi Borio, merkez bankalarını enflasyon konusunda uyararak, henüz düzlüğe çıkılmadığını belirtti.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), enflasyon konusunda son dönemdeki ilerlemeyi cesaret verici olarak nitelendirdi ancak merkez bankalarının henüz düzlüğe çıkmadığını savundu.

BIS'in para ve ekonomi birimi başkanı Claudio Borio, "Görünüm iyileşti ancak aklımızda tutmamız gereken kilit nokta, ormandan çıkmadığımız ve işin yapılması gerektiğidir" dedi.

Borio, merkez bankalarının enflasyonu düşürme konusunda "lazer odaklı" olduklarını kanıtladıklarını, ancak söylemdeki yumuşamanın bir başka işareti olarak, yavaşlayan küresel ekonominin gerektirmesi halinde "esnek ve çevik" olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Borio, borçlanma maliyetlerindeki büyük artışın ardından "kredi riskinin ortaya çıkmasının" hala beklendiğini, ancak Hamas'ın İsrail'e saldırısının ardından ekim ayında Orta Doğu'da yükselen tansiyona piyasaların verdiği ölçülü tepkinin güven verici olduğunu söyledi.

Ultra düşük faiz oranları döneminin "geride kaldığını", ancak piyasaların ve merkez bankacılarının faiz oranlarının nerede dengelenmeye başlayacağını düşündükleri konusunda açıkça bir çekişme olduğunu yineleyen Borio, merkez bankalarının "risklerin farkında olduğunu ve enflasyonu düşürmek için Faiz oranlarını gerektiği sürece yukarıda tutacaklarını" söyledi."Bunun tam olarak ne kadar süreceğini göreceğiz" dedi.

Küresel merkez bankalarına uyarı: Resesyon!

 

IMF, Dünya Bankası ve BIS'ten iş birliği hamlesi

 

IMF baş ekonomistinden küresel enflasyon yorumu

 

Küresel enflasyon en çok onu vurdu: Akıllı telefon satışları 10 yıl geriye gitti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)