BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel merkez bankalarına uyarı: Resesyon!----

Küresel merkez bankalarına uyarı: Resesyon!

Küresel merkez bankalarına uyarı: Resesyon!
04 Aralık 2023 - 13:15 www.finansgundem.com

OECD, gelişmiş ülkeleri bekleyen resesyon riskine dikkat çekti. Örgüt, merkez bankalarının yüksek enflasyonla mücadele için uyguladıkları sıkı politikaların ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.


Küresel Görünüm Raporu'na göre, para politikasındaki sıkılaşma iç talep büyümesini yavaşlatırken, birçok ekonomide faiz oranlarının yükseldiği belirtildi. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomi için "yumuşak iniş" öngörmesine rağmen, politika kararlarının riskleri artırdığını belirtti. Örgütün baş ekonomisti Clare Lombardelli, geçmiş sıkılaştırma politikalarının etkilerinin belirsiz olduğunu ifade etti.

OECD'nin tahminlerine göre, üye ülkeleri 2023'te yüzde 1,7, 2024'te ise yüzde 1,4 büyüyecek. Küresel ekonomi ise Hindistan ve Çin'deki büyüme etkisiyle 2023'te yüzde 2,9, 2024'te yüzde 3 genişleyecek.

"GELİŞMİŞ EKONOMİLER ARASINDA EN KÖTÜ PERFORMANS ALMANYA'DA GÖRÜLECEK"

Raporda Almanya'nın bu yıl gelişmiş ekonomiler arasında en kötü performans göstereceği ve 2024'te yüzde 0,6 büyüme kaydedeceği öngörülüyor. Euro Bölgesi'nin geneli bu yıl yüzde 0,6, ABD ise yüzde 2,4 oranında genişleyecek.

OECD ayrıca, İsrail-Hamas çatışmasının bölgesel bir çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulundu. Bu durumun enerji piyasalarını, ticaret yollarını ve finans piyasalarını olumsuz etkileyebileceği ve ek riskler yaratabileceği ifade edildi. (CNN Türk)

Japonya'da resesyon endişeleri arttı

 

Euro Bölgesi'nde faiz ve resesyon öngörüsü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)