BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde faiz ve resesyon öngörüsü----

Euro Bölgesi'nde faiz ve resesyon öngörüsü

Euro Bölgesi'nde faiz ve resesyon öngörüsü
23 Kasım 2023 - 14:00 www.finansgundem.com

Ekonomistler, Euro Bölgesi'nde teknik resesyon olduğunu, faizlerin gelecek senenin ikinci yarısından itibaren indirileceğini düşünüyor.

Euro Bölgesi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) kasım ayında faaliyette hafif bir artış gösterdi, ancak daralma bölgesinde kaldı. Ekonomistler, Euro Bölgesi'nde teknik resesyon görüyorlar, ancak 2024 ortasına kadar faiz indirimi beklemiyorlar.

ING ekonomisti Bert Colijn, yayınladığı yatırımcı notunda, enflasyon baskılarının hafiflediğini ancak dağılmadığını ve istihdam görünümünün kötüleşmeye devam ettiğini belirtti.

Colijn, "Bu durum, gerilemenin şu anda daha da kötüleşmediği görüşünü doğruluyor, ancak toparlanmaya dair de çok az kanıt var. Genel olarak, bu sığ bir teknik resesyon gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Capital Economics Avrupa ekonomisti Adrian Prettejohn da kasım ayı Euro Bölgesi PMI verilerinin ekonominin dördüncü çeyrekte %0,2 daralmasıyla uyumlu olduğunu, yeni siparişler ve birikmiş siparişlerin ekonominin görünümünün zayıf olduğunu gösterdiğini savundu.

Prettejohn yayınladığı yatırımcı notunda, mayıs ayından bu yana girdi fiyatlarındaki en hızlı artışın hizmet sektöründeki yüksek ücretlere yansımasıyla birlikte enflasyonist baskıların da bir miktar artmış göründüğünü belirtti.

"Aslında, görünüm oldukça belirsiz olsa da, piyasalar ECB'nin para politikasını ne kadar sürede gevşetmeye başlayacağını abartıyor olabilir" ifadelerini kullananan Prettejohn, ücret artışının enflasyonu yukarı çekmesi ve işgücü piyasasının henüz gevşeme işaretleri göstermeye başlaması nedeniyle, politika yapıcıların faizleri düşürmeden önce büyük olasılıkla gelecek yılın ikinci yarısına kadar bekleyeceklerini öngördü.

Euro Bölgesi’nde ekonomik aktivite resesyon endişeleri artırdı

 

ECB: Euro Bölgesi finansal istikrarı için görünüm kırılgan

 

Euro Bölgesi 2024'te maliye politikasını sıkılaştıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)