BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da resesyon endişeleri arttı----

Japonya'da resesyon endişeleri arttı

Japonya'da resesyon endişeleri arttı
24 Kasım 2023 - 08:50 www.finansgundem.com

Japonya'da imalat faaliyetleri son 9 ayın en düşük seviyesine indi, resesyon endişelerini artırdı

Japonya'nın imalat sektöründe faaliyet, kasım ayında şubat ayından bu yana en kötü seviyeye geriledi; bu durum, yılın son çeyreğinin sonuna doğru yaklaşırken resesyon endişesini artırdı.

Jibun Bank tarafından hesaplanan Japonya'nın imalat sektöründeki satın alma yöneticileri faaliyet endeksi (PMI) kasım ayında öncü verilerle 48,7 seviyesinden 48,1'e düşerek, daralmayı genişlemeden ayıran 50 seviyesinin altında kaldı.

Hizmet sektöründeki gösterge minimal bir iyileşme göstererek 51,6'dan 51,7'ye çıkarken, bileşik gösterge 0,5 puan düşüşle 50,0 puana indi ve yılın en düşük seviyesine geldi.

Veriler, küresel talebin durgunluğunu sürdürdüğünü, Japonya ekonomisinin ise yurt içi aktivitenin de cansız kalması nedeniyle üçüncü çeyrekte beklenenden fazla küçüldüğünü gösteriyor.

Açıklanan veriler, yılın üçüncü çeyreğinde öncü verilerle yüzde 0,5 daralan Japonya ekonomisinde, yılın son çeyreği için de daralma riskine işaret ediyor. Bazı ekonomistler ülkenin art arda iki çeyrek daralma yaşayarak teknik resesyona girme riskine dikkat çekiyorlar.

Zayıf sonuçlar, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz seviyelerini değiştirmeme ve politika normalleşmesini erteleme gerekçesini de destekliyor.

Japonya'da çekirdek enflasyon beklentilerin altında kaldı

 

Japonya'da imalat verileri daralma eğiliminin devam ettiğini gösteriyor

 

Japonya ekonomisinden küçülme eğilimi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)