BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMehmet Sepil emekli oldu! Ne yapacak?----

Mehmet Sepil emekli oldu! Ne yapacak?

Mehmet Sepil emekli oldu! Ne yapacak?
16 Ekim 2015 - 10:23 www.finansgundem.com

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Londra Borsası’nda işlem gören ve kurucusu olduğu Genel Energy şirketinde aktif çalışmayı bıraktı

Türkiye'’nin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile yakın enerji işbirliğinde önemli rol oynayan Genel Enerji’nin kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, bu görevinden emekliye ayrıldı.

Sepil’in bu kararını Twitter hesabından duyuran Genel Enerji, Göztepe Spor Kulübü’nü 16 ay önce Altınbaş Holding’ten devralan Mehmet Sepil için “Mehmet Sepil başkanımız şirketimizden emekli olmuştur.

Genel’in kurucusu Mehmet, 2002’den 2011’e kadar şirketin CEO’cuydu. Biz Genel Enerji’de artık hepimiz Göztepe’nin hayranları olarak, umuyoruz ki takım geçen sezonki başarısını yine tekrar edecektir!” cümlelerini kullandı.

Hürriyet'in telefonla ulaştığı Mehmet Sepil ise “Murat Özgül (CEO) geldikten sonra biraz pozisyonumun gereği, amacı kalmamıştı. Biraz da diğer işlerim var. Bir sürü yatırımlarım var. Göztepe var. Göztepe’yi Süper Lig’e çıkarayım” diyerek, esprili bir dille görevi kendi isteğiyle bıraktığını açıkladı.

BU SAATTEN SONRA DURMAM

Kuzey Irak’ta önemli petrol ve gaz sahaları bulunan ve Kürt petrolünün Türkiye’ye gelmesinde önemli rol üstlenen Genel Enerji’de sürpriz bir ayrılık yaşanıyor. Şirketin kurucusu ve 2022-2011 arasında CEO’su olan Mehmet Sepil, İcra Kurulu Başkanlığını bıraktı.

Sepil, şirketteki hisselerini devretmese de, bundan sonra eskisi gibi aktif olarak yönetimde görev almayacağını söyledi. Genel Enerji’nin bu kararı Twitter hesabından duyurmasının ardından konuştuğumuz Mehmet Sepil, “İşin doğrusu yıllar sonra Murat’ın (CEO) gelmesi üzerine uzlaştık. Zaten ben ilişkilerimin hepsini Murat ile paylaşmıştım. Murat, şu an oraya (Kuzey Irak) rahat girip çıkan, işi bilen, 15 yıldır da yanımda olan biri. Bu saatten sonra Murat’ın başında Başkan gibi durmam. Hissedar olarak yine bölgeye giderim. Doğrusu, hem vaktimi kazanıyorum, hem de hakikaten Murat’ın yanında öyle birşeye gerek yoktu. Biraz pozisyonumun amacı kalmamıştı. Biraz da diğer işlerim de var. Bir sürü yatırımlarım var. Göztepe var. Biraz daha hayatımı rahat bir düzene sokayım. Göztepe’yi Süper Lig’e çıkarayım...” dedi.

HALA EN BÜYÜK 2. HİSSEDAR

Şirketteki hisselerini satmadığını söyleyen Sepil, “Hala en büyük iki hissedardan biriyim. O anlamda benim bölge ile ilişkim kesilmeyecek. Ancak İcra Kurulu’nda sürekli ofiste olman gerekiyor, maaş alıyorsun, tek değiştirdiğim şey o. Yönetimde olmayacağım ama hisse hakkım duruyor. Kendi kararımdı, daha önce yapmak istedim fakat ‘Murat bir alışsın’ dediler. Kürt Bölgesi’nin ilişkilerini kuran kişiydim, Murat artık oradaki herkesi tanıyor” şeklinde konuştu.

“Bundan sonra İzmir’de mi yaşayacaksınız” sorumuza karşılık Sepil, “İzmir’de Göztepe ile ilgili daha çok zaman geçireceğim. Taşınma maşınma yavaş yavaş, henüz planlamadım” yanıtını verdi.  Sepil, dün de sahibi olduğu Göztepe Spor Kulübü’nün resmi internet sitesinde canlı yayına çıktı. Sepil, kulübü 16 ay önce Altınbaş Holding’ten devralmıştı. Diğer yandan düşen petrol fiyatları, IKBY ile merkezi Irak hükümeti arasında yaşanan gerginlik ve IŞİD’in bölgede yarattığı güvenlik sorunu gibi nedenlerle Genel Enerji ve diğer uluslararası petrol şirketleri, Kuzey Irak’ta zor bir dönemden geçiyor. Kuzey Irak’ta hükümetin yabancı petrol şirketlerine gerekli ödemeleri yapamaması da şirketleri zorluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)