BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMartı Otel Ciner'le anlaşamadı tabelayı indirdi!----

Martı Otel Ciner'le anlaşamadı tabelayı indirdi!

Martı Otel Ciner'le anlaşamadı tabelayı indirdi!
11 Nisan 2016 - 10:43 www.finansgundem.com

Martı Grubu, ilk şehir otelini Turgay Ciner'in sahibi olduğu binaya büyük beklentilerle açtı ama hedeflerine ulaşamadı

Kıyı (resort) otellerle büyüyen Martı Grubu, ilk şehir otelini Turgay Ciner'in İstanbul'un Beyoğlu semtinde Talimhane bölgesindeki Habertürk gazetesinin yanındaki binada büyük beklentilerle hizmete açmıştı. Öyle ki, otel hizmete açıldığında basına bilgi veren Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, grubun 55 milyon dolar olan cirosunu Talimhane'de kapılarını misafirlere açan şehir otelleriyle birlikte 75 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söylemişti.

Gelen bilgilere göre, Narin Ailesi, İstanbul Talimhane'de mülk sahibi Ciner Grubu-Pak Holding'den 2011 yılında 30 yıllığına kiralayarak 2012'de işletmeye açtığı, 20 milyon euroya mal olan ilk şehir otelinde havlu atarak tabelaları sökmeye başladı.

Havlu atmanın iki temel nedeni olduğu söyleniyor. Biri son zamanlarda ortaya çıkan olumsuz gelişmelerden diğer turizmciler gibi Narin Ailesi'nin de olumsuz etkilenmesi, diğeri ise mülk sahibiyle kira konusunda yaşanan anlaşmazlıklar. Gelir ve dolulukta beklenen rakamlara ulaşılamaması maddi sıkıntılara yol açmış. Grubun mal sahibi Turgay Ciner'e 1.5 yıllık kira borcu oluşmuş. Nitekim geçenlerde Martı Otel İşletmeleri'nden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada "Taksim'deki otelin faaliyetlerinin akıbeti hakkında kiraya veren ile görüşme yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi" bilgisine yer verildi.

Narin Ailesi, Turizm Bakanı'ndan biriken kira borcu konusunda bir orta yol bulunması için Ciner'le arabuluculuk bile rica etmiş. Anlaşılan tüm bu çabalar kar etmemiş ki, Taksim'deki otelin tabelası sökülmeye başlanmış. Bu arada Taksim'deki ilk şehir oteli projesinin Oya Narin'e ait olduğu, projenin yanlış bir adım olduğu yönünde grupta başından beri bir tartışma yaşanıyormuş. Hatta, Oya hanımın eşi Hasan EmreTemelli'nin hisselerini kira sorunları çıkmadan önce sattığı söylentileri var. (PARA DERGİSİ)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)