BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLondra’nın zengin bankacı cennetleri----

Londra’nın zengin bankacı cennetleri

Londra’nın zengin bankacı cennetleri
13 Ekim 2020 - 12:37 www.finansgundem.com

Korona virüsten kaçmak için nerede yaşamak gerekir? Cevabı bankacılar biliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra’nın Richmond, Kensington, Chelsea, Hounslow ve Islington semtleri, bir çok üst düzey finans çalışanının gözde bölgeleri. Bu bölgeler korona virüs vaka sayılarının en az görüldüğü ve can kayıplarının daha düşük olduğu semtler arasında yer alıyor.

Londra’nın zengin bölgelerinde yaşayan varlıklı bankacılar, resmi rakamlara göre İngiltere’nin başkentinde yaşanan korona virüs salgınından büyük oranda kurtuldu. Londra, İngiltere’de korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden insanların en sık görüldüğü şehir oldu.

Londra’nın Richmond, Kensington, Chelsea, Hounslow ve Islington semtleri, İngiltere’nin Ulusal İstatistik ve Kamu Sağlığı Ofisi’nin verilerine göre, korona virüsten en az etkilenen bölgeler olarak açıklandı. Bu bölgeler, üst düzey finans çalışanlarının sıklıkla tercih ettiği bölgeler.

Financial News’in ulaştığı bazı bankacılara ve Emolument isimli internet sitesine göre, Londra’nın batısında bulunan semtler üst düzey Finans çalışanları arasında oldukça popüler.

Doktorlardan yapılan açıklamada, İngiltere’deki test krizinin ardından, finans çalışanları Square Mile’daki özel kliniklere koşarak, ücret karşılığında korona virüs testi yaptırmak istedi. İngiltere’de korona virüsün ikinci dalgası, birçok Londralı için ofise dönüşe son verdi. Bankalar ve fon yöneticileri, hükümetin devreye koyduğu yeni kısıtlamalar ışığında, planlarının birçoğunu erteledi.

Richmond’da Mart ve Temmuz ayları arasında, ONS istatistiklerine göre korona virüsle ilişkilendirilen 90 ölüm gerçekleşti. Richmond Londra’nın semtleri arasında ölüm oranının en az olduğu bölge oldu. Semte komşu Kingston-upon-Thames de Kensington ve Chelsea gibi, virüs kaynaklı ölüm oranlarının en düşük olduğu semtler arasında. Üst düzey bankacılar, araştırmalara göre şehrin Notting Hill, Holland Park, Chiswick ve Putney gibi zengin bölgelerini tercih ediyor. Kariyer basamaklarının henüz gerisinde olanlarsa Clapham, Battersea ve Dulwich’te yoğunlaşıyor. İşe gitmek için şehir değiştirenlerin favori kasabalarıysa, St Albans ve Sevenoaks.

Londra’nın merkezi ve Canary Wharf, finans çalışanları evde kaldığı için hayalet şehirlere dönüştü. Resmi ONS verileri Mart ve Temmuz ayları arasında Canary Wharf’ta korona virüs nedeniyle yalnızca bir kişinin hayatını kaybettiğini gösterdi. Aynı dönemde Londra’nın merkezinde korona virüs nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti.

ONS verilerine göre, korona virüs nedeniyle gerçekleşen en yüksel ölüm oranları Brent, Newham ve Hackney’de görüldü. Londra'da, Mart ve Temmuz ayları arasında İngiltere’deki tüm şehirlerden daha fazla korona virüs ölümü gerçekleşti.

İngiltere Kamu Sağlığı Ofisi’nden gelen verilere göre de Londra’nın en zengin bölgelerinde virüsün en kötü etkileri daha az görüldü. Richmond, Kensingon ve Chelsea Londra’nın en az etkilenen bölgeleri oldu ve 2 Ekim tarihinde açıklanan verilere göre, Mart ayından bu yana 844 ve 868 vaka görüldü.

Yaz aylarında gerçekleşen bir duraklamadan sonra, korona virüs vakaları geçtiğimiz haftalarda, tüm İngiltere’de yeniden yükseliş göstermeye başladı. Vaka sayıları 4 Ekim’de neredeyse 23,000 seviyesine ulaştı.

İngiltere Kamu Sağlığı Ofisi’nin verilerde yaptığı bir hata nedeniyle, resmi rakamlar büyük oranda daha düşük görülse de bilim insanları vaka sayılarının yükselişte olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Imperial College London ve Ipsos MORI tarafından yürütülen bir araştırma 175,000 gönüllüyü inceledi ve her 170 kişiden birinin enfekte olduğunu ortaya çıkardı. Bu da İngiltere’de günlük vaka sayılarının gerçekte 45,000 seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Şehrin finans çalışanları tarafından tercih edilen bölgelerinden Clapham, korona virüs nedeniyle gerçekleşen ölümlerin en fazla görüldüğü semtlerden biri oldu. Veriler bölgede, verilerin alındığı tarihler dahilinde 46 kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor. Aynı dönemde Ravenscourt Park ve Fulham’da 32 kişi yaşamını yitirdi. Londra’da finans çalışanlarının tercih ettiği bir başka semt olan Chiswich’te 29 vefat gerçekleşti. Aynı dönemde Kensington’da korona virüs nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetti.

Londra’nın finans çalışanları, evde uzun çalışma saatlerine hazırlanıyor. İngiliz hükümeti 22 Eylül tarihinde daha katı önlemleri devreye sokmuş, ülkede vaka sayıları artarken, ofis çalışanlarına evden çalışma çağrısı yapılmıştı. Büyük yatırım bankaları, Londra ofislerindeki çalışan sayılarını arttırmaya yönelik hamlelerini durdurdu. Barclays ve HSBC gibi bazı bankalar planlarını tamamen geri çekti.

İngiltere'de Kovid-19 ile mücadele için üç kategorili plan

 

İngiltere eksi faize hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)