BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov, Paşinyan'ı kınadı----

Lavrov, Paşinyan'ı kınadı

Lavrov, Paşinyan'ı kınadı
10 Eylül 2023 - 15:00 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova’nın Karabağ’ı Bakü’ye “teslim ettiğini” söyleyen Paşinyan’ı kınadı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G20 zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Ermeni yetkililerin Rusya’nın Dağlık Karabağ’dan vazgeçtiği yönündeki açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığını söyledi.

Lavrov, “Sanırım parlamento başkanı, Rusya’nın Karabağ’ı Azerbaycan’a verdiğini söylemesine izin verdi. Bundan daha yanlış ve dürüst olmayan bir açıklama hayal etmek zor. Putin, Paşinyan ve Aliyev Kasım 2020’de ilk üçlü anlaşmaları imzaladığında Karabağ’ın Rusya tarafından Azerbaycan’a verildiğine atıfta bulundu. Bu kesinlikle doğru değildir.” dedi.

Gazetemru'da yer alan habere göre Bakan, belgede Karabağ’ın statüsü hakkında hiçbir şey söylenmediğini ve o dönemde her üç liderin de bu konuda müzakerelerin hala devam edeceği gerçeğinden hareket ettiğini açıkladı.

Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Ermenistan Başbakanı’nın davet edildiği Prag’da, 1991 Alma-Ata Deklarasyonu’nu tanıdıklarını belirten bir bildiri imzaladıklarında, tüm konular kapandı” dedi.

Böylece Ermenistan Başbakanı’nın Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanındığını öngören belgeyi imzaladığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Bizi Kasım 2020’de Karabağ’ı vermekle suçlamaya gerek yok, halkınıza kendi başınıza hesap vermelisiniz” diye vurguladı.

Lavrov, son iki yıldır Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) tatbikatlarına katılmayı reddetmesine rağmen ABD ile ortak tatbikatlar yapmayı planlayan Erivan’ın eylemlerinin Moskova’da üzüntüye neden olduğunu da sözlerine ekledi. Yine de Lavrov’a göre Rusya, Ermenistan’ın dış politikasında müttefik yükümlülüklerinin hala geçerli olmasını umuyor.

Ağustos ayı sonunda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan İtalyan Repubblica gazetesine verdiği bir mülakatta Rus barış gücü askerlerinin Dağlık Karabağ’daki görevlerini yerine getirmediğini ve Rusya’nın bölgeden çekildiğini iddia etti. Bu sözler Moskova’da hoşnutsuzluk yarattı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın bölgenin kesinlikle ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Ermenistan’dan hiç bir yere gidemeyeceğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Ermenistan başbakanının söyleminin, sorunun çözümüne hiçbir şekilde yardımcı olmadığı için kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Lavrov: Rusya bu sınavdan da güçlenerek çıktı

 

Paşinyan, Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)