BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: Rusya bu sınavdan da güçlenerek çıktı----

Lavrov: Rusya bu sınavdan da güçlenerek çıktı

Lavrov: Rusya bu sınavdan da güçlenerek çıktı
30 Haziran 2023 - 13:52 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Wagner krizinin Rusya’yı daha da güçlendirdiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çetin bir sınav olarak nitelendirdiği Wagner krizini ülkece aştıklarını ve eskisinden daha güçlü olduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Wagner grubunun isyan girişimini çetin bir sınav olarak niteledi ve Moskova'nın kimseye bununla ilgili açıklama yapmak zorunda olmadığını vurguladı.

Çevrimiçi basın toplantısı düzenleyerek Rus ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, Wagner grubunun silahlı isyan girişimine dair açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yabancı bir basın mensubunun isyan girişiminden sonra Rusya'daki durumun istikrarlı olup olmadığını sorması üzerine, "Kimseye bir şeyi açıklamakla, güvenceler vermekle yükümlü değiliz. Şeffaf bir şekilde hareket ediyoruz, Devlet Başkanımız bu konudaki görüşlerini söyledi, ülkemizin tüm siyasi güçleri bu konuda konuştu. Eğer Batı'da birilerinin şüpheleri varsa, bu sizin sorununuz" yanıtını verdi.

Lavrov, "Rusya, her türlü çetin sınavdan, ki bu çetin sınavdan daha fazlasıydı, daha sağlam ve daha güçlü bir şekilde çıktı" diye vurguladı.

23 Haziran’ı 24’üne bağlayan gece Wagner Özel Askeri Şirketi güçleri Rostov-na-Donu kentindeki Güney Askeri Bölge karargâhını ele geçirdi. Bu olay, Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in Rusya Silahlı Kuvvetlerinin ‘Wagner kamplarına’ füze saldırıları düzenlediği iddiasında bulunmasının ardından yaşandı. Hem Savunma Bakanlığı hem de Federal Güvenlik Servisi bu iddiaları yalanladı.

Silahlı isyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayıyla Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'nun Cumartesi boyunca yürüttüğü zorlu müzakereler sayesinde bastırıldı.

Müzakere sonucunda Prigojin Belarus'a taşınmayı kabul etmiş, isyan girişimine katılmayan Wagner savaşçılarının bir kısmına Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalama teklifinde bulunularak geri kalanlarına karşı soruşturma başlatmama kararı alındı.

Tahıl anlaşmasının uzatılması için bir argüman yok

Bu arada tahıl anlaşmasının Ukrayna'yla ilgili bölümünün çok uzun süredir ticari nitelik taşıdığı eleştirisi getiren Lavrov, anlaşmanın uzatılması için herhangi bir argüman bulunmadığının altını çizdi.

Tahıl anlaşmasının sona ermesi halinde Rus tarım ürünleri ihracatının herhangi bir zarar görmeyeceğini kaydeden Lavrov, Rusya'nın en yoksul ülkelere bu tür ürünlerin tedarikini gereken miktarda ve kendi hesabından karşılayacağını vurguladı.

Trump: Zarar görse de Putin hala çok güçlü

 

Scholz: Wagner'in isyanı Putin'i zayıflattı

 

Putin'den Wagner isyanı açıklaması: Toplumumuz güçlendi

 

Biden: Wagner isyanı Rus sistemi içindeki mücadelenin bir parçası

 

Prigojin: Amacımız Wagner'in yok edilmesini önlemekti

 

NATO'dan 'Wagner krizi' değerlendirmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)